Cuketový jablčník

Vynikajúci koláč z jabĺk a cukety zachutí malým i veľkým.

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-greystar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava jabĺk a cukety

jablká 1 kg  cuketa 400 g

Jablká ošúpeme, prekrojíme na štvťky a zbavíme jaderníkov. Jednotlivé štvrťky pokrájame na 3 - 4 mesiačiky. Cuketu ošúpeme a na hrubšie postrúhame.

Príprava jabĺk a cukety

2. 

maslo 10 g  strúhanka 2 PL  cukor kryštálový 2 PL  škorica mletá 2 ČL

Plech na pečenie vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Rovnomerne rozložíme jablká, posypeme ich kryštálovým cukrom a škoricou.

3. Príprava cuketového cesta

vajce slepačie 4 ks  cukor práškový 200 g  cukor vanilkový 20 g  olej slnečnicový 100 ml  voda 100 ml  múka polohrubá 350 g  vločky ovsené 50 g  kypriaci prášok do pečiva 13 g

Žĺtka vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom. Pridáme olej a vodu a opätovne vymiešame. V múke rozmiešame ovsené vločky a kypriaci prášok, pridáme k žĺtkom a po zamiešaní vmiešame postrúhanú cuketu. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý do cesta nakoniec ľahko primiešame.

Príprava cuketového cesta

4. 

Pripravené cesto vylejeme na jablká a rovnomerne rozotrieme. Pečieme v rozohriatej rúre, pomaly, na nižšom až strednom stupni približne 1 hodinu.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť