Všetky recepty > Zákusky a koláče > Koláče

Cuketový jablčník

Vynikajúci koláč z jabĺk a cukety zachutí malým i veľkým.

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-greystar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava jabĺk a cukety

jablká 1 kg  cuketa 400 g

Jablká ošúpeme, prekrojíme na štvťky a zbavíme jaderníkov. Jednotlivé štvrťky pokrájame na 3 - 4 mesiačiky. Cuketu ošúpeme a na hrubšie postrúhame.

Príprava jabĺk a cukety

2. 

maslo 10 g  strúhanka 2 PL  cukor kryštálový 2 PL  škorica mletá 2 ČL

Plech na pečenie vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Rovnomerne rozložíme jablká, posypeme ich kryštálovým cukrom a škoricou.

3. Príprava cuketového cesta

vajce slepačie 4 ks  cukor práškový 200 g  cukor vanilkový 20 g  olej slnečnicový 100 ml  voda 100 ml  múka polohrubá 350 g  vločky ovsené 50 g  kypriaci prášok do pečiva 13 g

Žĺtka vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom. Pridáme olej a vodu a opätovne vymiešame. V múke rozmiešame ovsené vločky a kypriaci prášok, pridáme k žĺtkom a po zamiešaní vmiešame postrúhanú cuketu. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý do cesta nakoniec ľahko primiešame.

Príprava cuketového cesta

4. 

Pripravené cesto vylejeme na jablká a rovnomerne rozotrieme. Pečieme v rozohriatej rúre, pomaly, na nižšom až strednom stupni približne 1 hodinu.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničku
Recepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyne
Vianočné receptyVeľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanie
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť