RECEPTY

Cuketovo - zemiakové placky

Cuketovo - zemiakové placky

Chutné cuketové placky s obsahom vyššieho podielu vlákniny vďaka primiešaným ovseným vločkám. Podávame s čerstvým zeleninovým šalátom a tatárskou omáčkou.

recept,fotorecept,cuketa,zemiaky,vločky ovsené,Bezmäsité hlavné jedlá,Bezlaktózové

Bezmäsité hlavné jedlá

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cesnak3strúčiky
cuketa½kilogramu
korenie majorán sušený1čajová lyžička
korenie rasca drvená½čajovej lyžičky
múka polohrubá50gramov
olej slnečnicový-
soľ1čajová lyžička
vajce slepačie2kusy
vločky ovsené80gramov
zemiaky½kilogramu

 

Recept

1. Cuketa

cuketa ½ kilogramu

Cukety očistíme, umyjeme a postrúhame nahrubo.

2. Zemiaky

zemiaky ½ kilogramu  soľ 1 čajová lyžička

Zemiaky očistíme, umyjeme a postrúhame ich do cukety. Posolíme a premiešame.

3. 

vajce slepačie 2 kusy  korenie majorán sušený 1 čajová lyžička  korenie rasca drvená ½ čajovej lyžičky  cesnak 3 strúčiky  múka polohrubá 50 gramov  vločky ovsené 80 gramov

Pridáme vajcia, pretlačený očistený cesnak, koreniny, polohrubú múku a ovsené vločky. Zmes dobre rozmiešame. Pokiaľ nám cuketa a zemiaky pustili viac vody môžeme pridať ešte trochu ovsených vločiek tak, aby bola zmes primerane hustá.

4. 

olej slnečnicový

Pomocou ponorného mixéra zmes jemne zmixujeme.

5. 

Na panvici rozohrejeme olej a placky vyprážame do zlatova. Upečené ich vyberáme tak, aby nám olej z nich odkvapkal späť do panvice a kladieme ich do nádoby vystalnej papierovou kuchynskou utierkou aby sa odstránil prebytočný tuk.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies