Cuketovo - zemiakové placky

Chutné ľahké placky s obsahom vyššieho podielu vlákniny vďaka primiešaným ovseným vločkám. Podávame s čerstvým zeleninovým šalátom a tatárskou omáčkou.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Cuketa

cuketa ½ kg

Cukety očistíme, umyjeme a postrúhame nahrubo.

Cuketa

2. Zemiaky

zemiaky ½ kg  soľ 1 ČL

Zemiaky očistíme, umyjeme a postrúhame ich do cukety. Posolíme a premiešame.

Zemiaky

3. 

vajce slepačie 2 ks  majoránka 1 ČL  rasca drvená ½ ČL  cesnak 3 strúčiky  múka polohrubá 50 g  vločky ovsené 80 g

Pridáme vajcia, pretlačený očistený cesnak, koreniny, polohrubú múku a ovsené vločky. Zmes dobre rozmiešame. Pokiaľ nám cuketa a zemiaky pustili viac vody môžeme pridať ešte trochu ovsených vločiek tak, aby bola zmes primerane hustá.

4. 

olej slnečnicový

Pomocou ponorného mixéra zmes jemne zmixujeme.

5. 

Na panvici rozohrejeme olej a placky vyprážame do zlatova. Upečené ich vyberáme tak, aby nám olej z nich odkvapkal späť do panvice a kladieme ich do nádoby vystalnej papierovou kuchynskou utierkou aby sa odstránil prebytočný tuk.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť