svetvomne.sk

Čučoriedková bublanina

Jednoduchá bublanina plná šťavnatých čučoriedok. Podávame k čaju alebo ku káve.

 

Počet porcií: 8

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

čučoriedky 300 g  vajce slepačie 5 ks

Čučoriedky preberieme a umyjeme na sitku pod tečúcou vodou. Vajíčka rozbijeme, oddelíme žĺtky od bielkov a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

2. 

cukor práškový 80 g

Žĺtky vyšľaháme s cukrom.

3. 

múka polohrubá 100 g  kypriaci prášok do pečiva 7 g

Primiešame múku s kypriacim práškom.

4. 

Vymiešané žĺtky vmiešame do pripraveného snehu.

5. 

maslo  múka polohrubá

Hlbší menší pekáč vymastíme maslom a vysypeme múkou. Nalejeme do neho pripravené piškótové cesto. Na cesto rovnomerne nasypeme čučoriedky.

6. 

Bublaninu pečieme vo vyhriatej rúre pri 200°C asi 15 minút.

7. 

cukor práškový

Ešte teplú bublaninu posypeme práškovým cukrom a vychladenú ju pokrájame.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť