Čokoládovo-slivkové suflé

Ľahký a lahodný zákusok, ideálny na záver romantickej večere.

 

Počet porcií: 12

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Slivkový základ

slivky sušené 250 g  brandy ½ dl  voda 1 dl

Slivky rozvaríme do mäkka s trochou vody. Vodu postupne dolievame, tak aby zmes nebola príliš riedka. Nakoniec, počas chladnutia, pridáme brandy.

Slivkový základ

2. Čokoládový základ

čokoláda 85% 100 g  maslo 50 g  smotana na šľahanie (30-33% tuku) 100 ml  cukor práškový 50 g  vaječný žĺtok 2 ks

Čokoládu rozpustíme s maslom, smotanou a cukrom na pare. Počas chladnutia vmiečame vaječné žĺtky.

Čokoládový základ

3. Príprava cesta

vaječný bielok 2 ks

Vychladnutý slivkový a čokoládový základ zmiešame a jemne k nemu zapracujeme sneh z vyšľahaných vaječných bielkov.

Príprava cesta

4. Pečenie

Cesto vylejeme do vymastených foriem a pečieme cca 20 minút pri teplote 190 °C.

Pečenie

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť