RECEPTY

Čokoládovo-orieškové srdiečka

Čokoládovo-orieškové srdiečka

Chrumkavé sladučké srdiečka z lístkového cesta.

recept,fotorecept,cesto lístkové,krém orieškovo-kakaový,Koláče,Valentínske

Koláče

Kuchtil

Počet porcií

18

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cesto lístkové400gramov
krém orieškovo-kakaový150gramov
múka hladká-
orechy vlašské-
vajce slepačie1kus
čokoláda na varenie 55%50gramov

 

Recept

1. 

cesto lístkové 400 gramov  múka hladká  krém orieškovo-kakaový 150 gramov  čokoláda na varenie 55% 50 gramov

Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na plát 45x35 cm. Do misky vložíme orieškovo-kakaový krém a prilejeme k nemu rozpustenú čokoládu. Premiešame...

2. 

... a natrieme na plát cesta.

3. 

vajce slepačie 1 kus

Cesto stočíme do rolády - jednu stranu do stredu, druhú stranu do stredu. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a stredy spojíme.

4. 

Dvojroládu nakrájame na rovnaké asi 1,5 cm dieliky. Dieliky ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Potiahnutím spodnej časti vytvoríme srdiečko a prstami jemne koláčik roztlačíme.

5. 

orechy vlašské

Povrchu posypeme sekanými orechmi a dáme upiecť do vyhriatej rúry na 250°C. Pečieme 12-15 minút na najvyššej priečke v rúre.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies