Čokoládovo jahodové pokušenie

Letný zákusok s jahodami na čokoládovom korpuse, s chrumkavými praženými orechmi a tvarohovo-smotanovým krémom.

 

Počet porcií: 16

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

vajce slepačie 3 ks  cukor kryštálový 100 g

Vajcia vyšľaháme s cukrom.

2. 

maslo 125 g  čokoláda na varenie 55% 100 g

V hrnčeku roztopíme maslo a pridáme čokoládu. Miešame do rozpustenia.

3. 

Rozpustenú čokoládu s maslom vmiešame do vajec.

4. 

múka hladká 200 g  kypriaci prášok do pečiva 1 ČL

Múku zmiešame s kypriacim práškom a primiešame do cesta. Vymiešame do hladka...

5. 

...a vylejeme na plech (25x35 cm) vyložený papierom na pečenie.

6. 

Pečieme 20 min. pri teplote 180°C.

7. 

jahody 250 g

Jahody umyjeme, nakrájame na drobno a vložíme do hrnčeka.

8. 

cukor kryštálový 50 g  škorica mletá 1 ČL

Pridáme cukor a škoricu .

9. 

škrob kukuričný 10 g  voda 20 ml

Rozvaríme a zahustíme trochou kukuričného škrobu rozmiešaného vo vode.

10. 

orechy vlašské 100 g

Orechy nasekáme a nasucho opražíme na panvici. Po vychladnutí orechy trieme medzi dlaňami a vyfúkame šupky, ktoré sa budú postupne oddeľovať.

11. 

Na vychladnutý korpus natrieme jahodový rozvar a posypeme orechmi. Vložíme do chladničky aby rozvar stuhol.

12. 

tvaroh jemný mäkký 250 g  cukor kryštálový 25 g

Tvaroh vymiešame s cukrom...

13. 

citrón

...a primiešame nastrúhanú citrónovú kôru z chemicky neošetreného citróna.

14. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 500 ml  stužovač šľahačky 16 g

Smotanu vyšľaháme so stužovačom do tuha, primiešame tvaroch a dáme stuhnúť do chladničky.

16. 

jahody 250 g

Na korpus natrieme tvarohovo-šľahačkový krém, ozdobíme čerstvými jahodami, pokrájame a podávame. Zákusok môžeme servírovať aj v dvoch chodoch :), zvlášť chrumkavý jahodový korpus a k nemu krém s jahodami servírovaný v malej miske.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť