Všetky recepty > Prílohy a pečivo > Chlieb

Cmarový chlieb

Klasický chlebík nielen k oškvarkovej nátierke :)

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-greystar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

múka hladká 250 g  soľ 1.5 ČL  múka ražná chlebová 125 g

Do nádoby na pečenie chleba nasypeme obe múky, pridáme soľ.

2. 

mlieko polotučné 1,5% 100 ml  droždie čerstvé 20 g  cukor kryštálový ½ ČL

V teplom mlieku rozmiešame droždie s cukrom a necháme vzísť kvások.

3. 

cmar 250 ml

Kvások a cmar pridáme k múke. Nádobu vložíme do domácej pekárničky, pekárničku nastavíme a zapneme.
Program: Klasický (prípadne iný podobný, udávaný výrobcom)
Čas: 3 hodiny
Veľkosť bochníka: 700g
Farba kôrky: svetlá

4. 

voda  soľ

Chlebík si môžeme upiecť aj v rúre. Pre väčší môžeme dávky zdvojnásobiť. Po vykysnutí chlebík vytvarujeme na pomúčenej doske do tvaru bochníka. Preložíme ho na plech, potrieme vodou v ktorej rozpustíme soľ. Pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 185°C cca 20 minút.

Dobrú chuť!

Najpopulárnejšie recepty

  viac  

Staň sa našim fanúšikom!
Recept dňa
Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyne
Recepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné receptyHalloween
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť