Cisársky trhanec

Trhanec je európska dobrota z nadýchaného jemného cesta opekaného na masle. Podáva sa posypaný cukrom s ovocnými kompótmi.

 

Počet porcií: 2

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

hrozienka 20 g

Hrozienka si namočíme do teplej vody aby zmäkli.

2. 

vaječný žĺtok 3 ks  mlieko polotučné 1,5% 3 dl  cukor práškový 30 g  soľ 1 štipka  múka hladká 200 g

Z vaječných žĺtkov, mlieka, cukru a múky vymiešame hladké cesto. Pridáme štipku soli.

3. 

vaječný bielok 3 ks

Z vaječných bielkov si vyšľaháme hustý sneh.

4. 

Bielkový sneh jemne vmiešame do cesta.

5. 

maslo 30 g

Na väčšej panvici si roztopíme polovicu masla.

6. 

Na rotopené maslo nalejem polovicu cesta, posypeme rovnomerne polovicou hrozienok a opekáme pomaly do zlatova z oboch strán prikryté pokrievkou.

7. 

cukor práškový 1 ČL

Opečené cesto roztrháme vareškami na panvici. Pri servírovaní ozdobíme práškovým cukrom. Rovnakým postupom opečieme druhú polovicu cesta.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť