Všetky recepty > Hlavné jedlá > Sladké jedlá

Cisársky trhanec

Trhanec je európska dobrota z nadýchaného jemného cesta opekaného na masle. Podáva sa posypaný cukrom s ovocnými kompótmi.

 

Počet porcií: 2

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

hrozienka 20 g

Hrozienka si namočíme do teplej vody aby zmäkli.

2. 

vaječný žĺtok 3 ks  mlieko polotučné 1,5% 3 dl  cukor práškový 30 g  soľ 1 štipka  múka hladká 200 g

Z vaječných žĺtkov, mlieka, cukru a múky vymiešame hladké cesto. Pridáme štipku soli.

3. 

vaječný bielok 3 ks

Z vaječných bielkov si vyšľaháme hustý sneh.

4. 

Bielkový sneh jemne vmiešame do cesta.

5. 

maslo 30 g

Na väčšej panvici si roztopíme polovicu masla.

6. 

Na rotopené maslo nalejem polovicu cesta, posypeme rovnomerne polovicou hrozienok a opekáme pomaly do zlatova z oboch strán prikryté pokrievkou.

7. 

cukor práškový 1 ČL

Opečené cesto roztrháme vareškami na panvici. Pri servírovaní ozdobíme práškovým cukrom. Rovnakým postupom opečieme druhú polovicu cesta.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničku
Recepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyne
Vianočné receptyVeľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanie
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť