Všetky recepty > Polievky > Zeleninové polievky

Cibuľová polievka

Francúzska špecialita, tradične zapekaná s vynikajúcim švajčiarskym syrom Gruyère. Ako alternatívu odporúčam vyskúšať syr Cantal.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 2 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Karamelizovanie cibule

cibuľa 1200 g  maslo 30 g  olej olivový 2 PL  cukor kryštálový 2 ČL

Cibuľu nakrájame na malé kúsky. Pomaly smažíme na masle a oleji v panvici alebo v hrnci 30 min., kým sa cibuľa nezbaví vody a zmäkne. Pridáme cukor a karamelizujeme do hneda ďalších cca 20 min.

Karamelizovanie cibule

2. Spojenie chutí

vývar hovädzí 1 l  víno biele polosladké 1 dl  tymián ½ ČL  korenie čierne mleté ¼ ČL  soľ

V hrnci zamiešame cibuľu, hovädzí vývar, víno, tymián, čierne korenie a soľ podla chuti. Varíme 20 min. aby sa chute uvoľnili a spojili.

Spojenie chutí

3. Zapečenie s bagetou a syrom

bageta  syr Gruyère 140 g

Polievku naberieme do zapekacej misky, hladinu vystelieme krúžkami bagety (alebou toastovým chlebom), posypeme nastrúhaným syrom a dáme zapiecť na približne 10 min. pri 220 stupňoch celzia.

Zapečenie s bagetou a syrom

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyne
Recepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné receptyHalloween
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť