svetvomne.sk

Churros

Mexický spôsob prípravy tradičného španielskeho receptu na obľúbené Churros, obohatené pridaním vajec. Churros podávame s rozpustenou čokoládou. Pre početnejšiu rodinu odporúčame dávku zdvojnásobiť.

 

Počet porcií: 3

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava cesta

voda 220 ml  maslo 100 g

Do hrnca dáme vodu a maslo, ktoré rozpustíme na miernom ohni.

Príprava cesta

2. 

múka hladká 215 g  cukor práškový 25 g  soľ ½ ČL

Prisypeme zmes múky, cukru a soli.

3. 

Miešame, pokiaľ sa cesto neodlepuje od krajov. Trvá to len krátku chvíľu.

4. 

vajce slepačie 3 ks

Cesto necháme mierne vychladnúť. Do vlažného cesta po jednom primiešame vajíčka.

5. 

Cesto naplníme do cukrárskeho vrecúška a vytláčame priamo do rozpáleného oleja ľubovolné tvary. Churros sa smaží v dostatočnom množstve oleja, aby bol celý ponorený a rovnomerne sa prepiekol dozlatista.

6. 

Churros povyberáme na papierový obrúsok a necháme chvíľu odtiecť prebytočný olej.

7. 

cukor škoricový

Ešte teplý obaľujeme v škoricovom cukre.

8. Príprava čokolády

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 150 ml  čokoláda 150 g  cukor práškový 30 g

Do hrnčeka vylejeme sladkú smotanu a na miernom ohni v nej rozpustíme mliečnu alebo horkú čokoládu na varenie a práškový cukor.

Príprava čokolády

9. 

Churros podávame za tepla, namáčame v horúcej čokoláde.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť