Všetky recepty > Hlavné jedlá > Mäso > Kuracie mäso

Chrumkavé kura

Aj takto sa dá kurča v parnom hrnci pripraviť. Kurča je chrumkavé a vďaka hlavnej prípravy v parnom hrnci veľmi šťavnaté. Podávame teplé s prílohami, alebo len s pečivom a sterilizovanou uhorkou.

 

Počet porcií: 3

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

kurča 1500 g  soľ

Kurča umyjeme, z vnútra nasolíme a vložíme do dvoch nádob parného hrnca (z druhej nádoby vyberieme dno). Hodinu paríme v parnom hrnci.

2. 

soľ  korenie grilovacie 2 ČL  maslo 15 g

Po hodine kurča preložíme do pekáča, posolíme povrchu, posypeme grilovacím korením a potrieme zmäknutým maslom. Podlejeme cca 2 dcl vývaru, ktorý nám vznikol v odvapkávacej nádobe. Rúru na pečenie nastavíme na najvyšší stupeň, rozohrejeme a kurča dáme na 15 minút prudko zapiecť.

3. 

Obrátime, postup so solením, korením a maslom zopakujeme. Zapečieme z druhej strany.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť