Všetky recepty > Prílohy a pečivo > Chlieb

Chlieb s arašidovým maslom

Jemný chlieb s arašidovým maslom pečený v domácej pekárničke.

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-greystar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

voda 250 ml  maslo arašidové 100 g

Do nádoby na miesenie a pečenie chleba nalejeme vodu, pridáme arašidové maslo.

2. 

soľ ½ ČL  cukor kryštálový 1 PL  strúhanka 100 g  múka hladká 200 g  droždie instantné  2 ČL

Pridáme soľ, cukor, strúhanku a múku. Navrch nasypeme droždie.

3. 

Miešaciu nádobu vložíme do domácej pekárničky a nastavíme program.
Program: Klasický (prípadne iný podobný, udávaný výrobcom)
Čas: 3 hodiny
Veľkosť bochníka: 700g
Farba kôrky: stredne tmavá

4. 

Po upečení necháme chlieb v nádobe chvíľu vychladnúť, potom ho vyklopíme a necháme dochladnúť, najlepšie na mriežke. Pred krájaním vyberieme miešaciu lopatku.

5. Tip

Vyberanie miešacej lopatky z upečeného chleba ide pomerne ťažko a po vybratí ostáva v chlebíku menšia či väčšia diera. Preto, ak sa motáme v kuchyni a zastihneme posledné miesenie pekárničky, je lepšie po tomto miešaní lopatku rýchlo spod cesta vytiahnuť a pečenie môže pokračovať bez nej.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyne
Recepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné receptyHalloween
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť