Chlieb s arašidovým maslom

Jemný chlieb s arašidovým maslom pečený v domácej pekárničke.

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-greystar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

voda 250 ml  maslo arašidové 100 g

Do nádoby na miesenie a pečenie chleba nalejeme vodu, pridáme arašidové maslo.

2. 

soľ ½ ČL  cukor kryštálový 1 PL  strúhanka 100 g  múka hladká 200 g  droždie instantné  2 ČL

Pridáme soľ, cukor, strúhanku a múku. Navrch nasypeme droždie.

3. 

Miešaciu nádobu vložíme do domácej pekárničky a nastavíme program.
Program: Klasický (prípadne iný podobný, udávaný výrobcom)
Čas: 3 hodiny
Veľkosť bochníka: 700g
Farba kôrky: stredne tmavá

4. 

Po upečení necháme chlieb v nádobe chvíľu vychladnúť, potom ho vyklopíme a necháme dochladnúť, najlepšie na mriežke. Pred krájaním vyberieme miešaciu lopatku.

5. Tip

Vyberanie miešacej lopatky z upečeného chleba ide pomerne ťažko a po vybratí ostáva v chlebíku menšia či väčšia diera. Preto, ak sa motáme v kuchyni a zastihneme posledné miesenie pekárničky, je lepšie po tomto miešaní lopatku rýchlo spod cesta vytiahnuť a pečenie môže pokračovať bez nej.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť