Cheesecake s čučoriedkovou šľahačkou

Recept na prípravu známeho "čízkejku" ozvláštnený ovocnou šľahačkou. Cheesecake je pripravený v malej tortovej forme s priemerom 20 cm, preto pre viac osôb odporúčame piecť vo väčšej forme a zdvojnásobiť množstvo surovín.

 

Počet porcií: 8

Čas prípravy: 2 h.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava korpusu

sušienky maslové 150 g  maslo 75 g

Sušienky rozdrvíme v kuchynskom robote alebo pomocou kuchynského valčeka. Premiešame s mäkkým maslom. Vymiešame homogénnu hmotu, ktorú utlačíme na dno maslom vymazanej formy (priemer cca 20cm).

Príprava korpusu

2. Príprava náplne

vajce slepačie 1 ks  mascarpone 250 g  tvaroh jemný 40 - 45% tuku 100 g  cukor vanilkový 24 g  cukor kryštálový 90 g  soľ  puding vanilkový - prášok 1 PL

Do väčšej misky dáme vajíčka, mascarpone syr, tvaroh, cukor, štipku soli a puding. Premiešame.

Príprava náplne

3. 

Náplň vlejeme do formy na sušienkový korpus.

4. 

Pečieme v rozohriatej rúre 10 minút na najvyššom stupni, potom znížime teplotu na minimum a dopekáme 50 - 60 minút. Po dopečení sa vám cheesecake bude v strede zdať polotekutý, avšak po vychladnutí stuhne. Necháme pri izbovej teplote vychladnúť a potom vložíme do chladničky.

5. 

kompótová šťava 150 ml  cukor kryštálový 2 PL  želé tortové číre - prášok 6 g  smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 g

Do hrnca vylejeme šťavu z obľúbeného kompótu, my sme použili čučoriedkovú šťavu, pridáme želatínu, cukor a minútu varíme, potom odstavíme a za stáleho miešania necháme mierne vychladnúť. Mierne vychladnutú opatrne primiešame k vyšľahanej šľahačke.

6. 

Ovocnú šľahačku rozotrieme na upečený a vychladnutý cheesecake

7. 

čokoláda biela

Povrch posypeme nastrúhanou bielou čokoládou a dáme zachladiť. Dobre vychladený koláč môžme servírovať.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť