Cheesecake

Recept na prípravu, dnes už celosvetovo presláveného tvarohového zákusku.

 

Počet porcií: 8

Čas prípravy: 1 h. 20 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava korpusu

sušienky maslové 140 g

Sušienky rozdrvíme v kuchynskom robote alebo pomocou kuchynského valčeka.

Príprava korpusu

2. 

maslo 75 g

Premiešame s mäkkým maslom.

3. 

Vymiešame homogénnu hmotu, ktorú utlačíme na dno maslom vymazanej formy (priemer cca 20cm).

4. Príprava náplne

vajce slepačie 3 ks  mascarpone 250 g  tvaroh jemný odtučnený 0,5% 250 g  cukor kryštálový 140 g  cukor vanilkový 36 g  citrónová kôra 1 ČL  citrónová šťava 1 PL  soľ 1 štipka  puding vanilkový - prášok 2 PL

Do väčšej misky dáme vajíčka, mascarpone syr, jemný tvaroh, cukor, citrónovú šťavu a kôru, soĺ a puding.

Príprava náplne

5. 

Premiešame.

6. 

Náplň vlejeme do formy na sušienkové cesto.

7. 

Pečieme v rozohriatej rúre 10 minút na najvyššom stupni, potom znížime teplotu na minimum a dopekáme 50 - 60 minút. Po dopečení sa vám cheesecake bude v strede zdať polotekutý, avšak po vychladnutí stuhne. Necháme pri izbovej teplote vychladnúť a potom vložíme do chladničky do ďaľšieho dňa. Takto zabránime poprasnkaniu a cheesecake sa bude dať krájať.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť