Všetky recepty > Zákusky a koláče > Dezerty

Cheesecake

Recept na prípravu, dnes už celosvetovo presláveného tvarohového zákusku.

 

Počet porcií: 8

Čas prípravy: 1 h. 20 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava korpusu

sušienky maslové 140 g

Sušienky rozdrvíme v kuchynskom robote alebo pomocou kuchynského valčeka.

Príprava korpusu

2. 

maslo 75 g

Premiešame s mäkkým maslom.

3. 

Vymiešame homogénnu hmotu, ktorú utlačíme na dno maslom vymazanej formy (priemer cca 20cm).

4. Príprava náplne

vajce slepačie 3 ks  mascarpone 250 g  tvaroh jemný odtučnený 0,5% 250 g  cukor kryštálový 140 g  cukor vanilkový 36 g  citrónová kôra 1 ČL  citrónová šťava 1 PL  soľ 1 štipka  puding vanilkový - prášok 2 PL

Do väčšej misky dáme vajíčka, mascarpone syr, jemný tvaroh, cukor, citrónovú šťavu a kôru, soĺ a puding.

Príprava náplne

5. 

Premiešame.

6. 

Náplň vlejeme do formy na sušienkové cesto.

7. 

Pečieme v rozohriatej rúre 10 minút na najvyššom stupni, potom znížime teplotu na minimum a dopekáme 50 - 60 minút. Po dopečení sa vám cheesecake bude v strede zdať polotekutý, avšak po vychladnutí stuhne. Necháme pri izbovej teplote vychladnúť a potom vložíme do chladničky do ďaľšieho dňa. Takto zabránime poprasnkaniu a cheesecake sa bude dať krájať.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť