Cézar šalát

"Caesar salad" vytvoril v roku 1924 taliansky šéfkuchár Caesar Cardini vo svojej reštaurácií v Tichuane, Mexiko. Zostavovali ho v rámci šou priamo na stole pred klientom. V tom čase sa podával ešte bez ančovičiek.

 

Počet porcií: 2

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Krutóny

rožok biely 2 ks

Pečivo si nakrájame na kocky, pokvapkáme olejom, premiešame a necháme zapiecť približne 15 min. do zlatova.

Krutóny

2. Dresing

vajce slepačie 1 ks

Vajce opatrne vložíme do vriacej vody, pomaly aby neprasklo a nevytieklo. Varíme 45 sekúnd a vyberieme.

3. 

worcestrová omáčka 1 ČL  citrónová šťava 3 PL  cesnak 1 s  soľ  korenie čierne mleté ½ ČL  ančovičky 30 g  kapary 1 ČL  horčica dijonská 1 ČL

Do mixéra si dáme mierne predvarené vajce, Worchestrovu omáčku, šťavu z jedného citrónu, strúčik cesnaku, soľ, korenie, ančovičky, kapary a lyžičku horčice.

4. 

syr Parmezán 1 PL  olej olivový 1.5 dl

Pridáme nastrúhaný parmezán a postupne prilivame olej za stáleho mixovania.

5. Mäso

kuracie prsia 300 g

Kuracie prsia si ugrilujeme po 3 min. z oboch strán.

Mäso

6. Servírovanie

kapary 1 ČL  vajce slepačie 2 ks  syr Parmezán 10 g  šalát rímsky 200 g

Natrháme si šalátové listy a premiešame s dresingom. Na vrch nasypeme krutóny, kuracie mäso, vajíčko a kapary. Posypeme hoblinkami z parmezánu.

Servírovanie

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť