svetvomne.sk

Čevabčiči v parnom hrnci

Čevabčiči z parného hrnca nevyzerá možno veľmi pohľadne, avšak jeho chuť je nerozoznateľná od vyprážanej varianty, ak nie lepšia. Mleté mäsá obsahujú v surovom stave pomerne veľa tuku a touto formou prípravy sa odbúra ďalšie nežiadúce nabaľovanie tukov.

 

Počet porcií: 3

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

rožok biely 1 ks  mäso mleté 500 g  mlieko polotučné 1,5% 100 ml  vajce slepačie 2 ks  korenie čierne mleté  soľ  cesnak 5 strúčikov  cibuľa 120 g  strúhanka 2 PL

Rožok najemno nadrolíme, zalejeme mliekom, chvíľu necháme odstáť. Pridáme mleté mäso, najemno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, vajíčka, soľ a korenie, dobre prehnetieme rukou a všetky ingrediencie premiešame. Podľa potreby môžeme pridať strúhanku.

2. 

olej olivový  múka hladká 2 PL

Prvú ( spodnú ) nádobu parného hrnca potrieme olivovým olejom. Zo zmesi tvarujeme šulčeky, ktoré obalíme v hladkej múky a poukladáme do nádoby parného hrnca.

3. 

zemiaky 500 g  soľ

Čas parenie nastavíme na 40 minút, po 20 minútach pridáme druhú parnú nádobu do ktorej sme vložili nakrájané zemiaky, jemne posolené, a ďalej spolu paríme.

4. 

Podávame s horčicou, nakrájanou cibuľou, prípadne feferónkami.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť