Všetky recepty > Hlavné jedlá > Cestoviny

Cestoviny zapekané s baklažánom

Jednoduchý recept na zapekané cestoviny s baklažánom, šampiňónmi, šunkou a fazuľkovými strukmi.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 45 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cestoviny 400 g

Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Pokiaľ sa cestoviny varia, pripravíme si omáčku.

2. 

šampiňóny 350 g

Do hlbšej panvice dáme trochu oleja, pridáme očistené a nakrájané šampiňóny a chvíľu opekáme.

3. 

baklažán 1 ks  fazuľové struky zelené mrazené 200 g  cesnak 3 štipky  soľ zeleninová 2 PL  korenie čierne celé ½ ČL

Ďalej pridáme k šampiňónom na tenké plátky pokrájaný baklažán, fazuľkové struky, pretlačený cesnak, všetky koreniny a takto chvíľu dusíme. Môžme použiť zeleninu podľa vlastnej chuti.

4. 

šunka 150 g  smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 g  syr polotvrdý 200 g

Nakoniec pridáme na pásiky nakrájanú šunku, polovicu postrúhaného syra a všetko zalejeme smotanou.

5. 

Uvarené cestoviny rozložíme do zapekacej misy a polejeme pripravenou zmesou.

6. 

vajce slepačie 1 ks  mlieko polotučné 1,5% 0.1 l

Nakoniec cetoviny polejeme vajíčkom rozšľahaným s mliekom. Vložíme do rozohriatej rúry a zapekáme asi 15 minút. Chvíľu pred dopečením vytiahneme z rúry a posypeme zvyšným syrom.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť