Cestoviny tagliatelle s citrónom a parmezánom

Ľahké, chutné, svieže a rýchlo stráviteľné cestoviny.

 

Počet porcií: 2

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

citrón 1 ks

Citrón umyjeme v studenej vode. Škrabkou na zeleninu z neho odkrojíme tri prúžky citrónovej kôry.

2. Príprava cestovín

cestoviny - Tagliatelle 350 g  soľ 1 ČL

Do hrnca nalejeme vodu, osolíme ju a privedieme k varu. Cestoviny varíme vo väčšom množstve vody, aby sa nezlepili. Hneď ako začne voda bublať, nasypeme do nej cestoviny a varíme podľa času udaného na obale cestovín.

3. Omáčka

jogurt biely 250 ml

V menšom hrnci zohrejeme biely jogurt. Do neho vložíme prúžky citrónovej kôry.

Omáčka

4. 

citrónová šťava 20 ml

Keď sú cestoviny uvarené, zlejeme vodu, zmiešame ich s pripravenou omáčkou. Pokvapkáme 2 lyžicami citrónovej šťavy.

5. 

syr Parmezán 50 g

Hotové cestoviny servírujeme na tanieroch. Porciu posypeme nastrúhaným parmezánom.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť