Všetky recepty > Hlavné jedlá > Cestoviny

Cestoviny tagliatelle s citrónom a parmezánom

Ľahké, chutné, svieže a rýchlo stráviteľné cestoviny.

 

Počet porcií: 2

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

citrón ks

Citrón umyjeme v studenej vode. Škrabkou na zeleninu z neho odkrojíme tri prúžky citrónovej kôry.

2. Príprava cestovín

cestoviny - Tagliatelle 350 g  soľ ČL

Do hrnca nalejeme vodu, osolíme ju a privedieme k varu. Cestoviny varíme vo väčšom množstve vody, aby sa nezlepili. Hneď ako začne voda bublať, nasypeme do nej cestoviny a varíme podľa času udaného na obale cestovín.

3. Omáčka

jogurt biely 250 ml

V menšom hrnci zohrejeme biely jogurt. Do neho vložíme prúžky citrónovej kôry.

Omáčka

4. 

citrónová šťava 20 ml

Keď sú cestoviny uvarené, zlejeme vodu, zmiešame ich s pripravenou omáčkou. Pokvapkáme 2 lyžicami citrónovej šťavy.

5. 

syr Parmezán 50 g

Hotové cestoviny servírujeme na tanieroch. Porciu posypeme nastrúhaným parmezánom.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyne
HalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť