svetvomne.sk

Cesnakový chlieb

Voňavý a zdravý cesnakový chlieb z domácej pekárničky

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 
voda250mililitrov
olej olivový2polievkové lyžice
cukor kryštálový1polievková lyžica
soľ1.5čajovej lyžičky
cesnak3strúčiky
syr tvrdý3polievkové lyžice
múka hladká400gramov
korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
bazalka sušená¾čajovej lyžičky
pažítka sušená2čajové lyžičky
cesnak sušený¾čajovej lyžičky
droždie instantné 2čajové lyžičky

1. 

voda 250 ml  olej olivový 2 PL  cukor kryštálový 1 PL  soľ 1.5 ČL  cesnak 3 strúčiky  syr tvrdý 3 PL  múka hladká 400 g  korenie čierne mleté ¼ ČL  bazalka sušená ¾ ČL  pažítka sušená 2 ČL  cesnak sušený ¾ ČL  droždie instantné  2 ČL

Tekutiny (izbovej teploty)+suché ingrediencie (cesnak pretlačený, syr nastrúhaný))+droždie, všetko v tomto poradí vlejeme a vsypeme do nádoby na pečenie.

2. 

Nádobu vložíme do domácej pekárničky, pekárničku nastavíme a zapneme.
Program: Klasický (prípadne iný podobný, udávaný výrobcom)
Čas: cca 3 hodiny
Veľkosť bochníka: 680 (700)g
Farba kôrky: stredne tmavá

3. 

Po upečení necháme chlieb pár minút vychladnúť v nádobe na pečenie, potom ho vyklopíme - najlepšie na mriežku a necháme dochladnúť.

4. 

Pred krájaním vyberieme miešaciu lopatku. (Pokiaľ program ustriehneme, je možnosť vybrať miešaciu lopatku po poslednom miešaní, uľahčíme si tým prácu pri jej vyberaní z upečeného bochníka. Treba však postupovať rýchlo, aby už kysnúci chlieb neochladol.)

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť