Cesnakové kolieska

Lahôdka hodiaca sa k vínu i pivu.

 

Počet porcií: 25

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava kvásku

mlieko plnotučné 3,5% 100 ml  droždie čerstvé 42 g  cukor kryštálový 2 ČL

V teplom mlieku rozdrobíme kvasnice s cukrom. Kvások necháme vykysnúť (droždie sa objaví na hladine mlieka).

Príprava kvásku

2. Priprava cesta

múka polohrubá 500 g  soľ 1 ČL  mlieko plnotučné 3,5% 200 ml  olej slnečnicový 100 ml

Vo väčšej miske zmiešame múku so soľou, kváskom, mliekom a olejom.

Priprava cesta

3. Cesto necháme vykysnúť

Vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.

Cesto necháme vykysnúť

4. Plnka

zemiaky 300 g  syr Feta 200 g  cesnak 6 strúčikov  paprika červená mletá 1 PL  rasca drvená 1 ČL  majoránka 1 ČL

Plnku vytvoríme zmiešaním pomačkaných uvarených zemiakov so syrom, prelisovaným cesnakom, červenou paprikou, rascou a majoránkou.

Plnka

5. 

Cesto rozdelíme na dve časti a každú rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika. Do jednej tretiny každého obdĺžnika nanesieme plnku. Vytvoríme dve rolády ktoré nakrájame na cca 2 cm hrubé kolieska.

6. Pečieme

vajce slepačie 1 ks  cesnak 1 strúčik

Kolieska poukladáme na plech vystlaný s papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom s prelisovaným cesnakom. Pečieme na 180 °C 20 minút.

Pečieme

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť