svetvomne.sk

Červená kapusta s pomarančom

Dusená červená kapusta s čerstvou pomarančovou šťavou má jemnú citrusovú chuť.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 50 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

kapusta červená 1200 g  cibuľa 200 g  olej olivový 30 ml  cukor kryštálový 50 g  bobkový list 2 ks

Hlávku kapusty opláchneme pod vodou, osušíme, prekrojíme na polovicu a nakrájame. Krájame ju proti smeru listov, pričom ju otáčame, aby sme ju nemali nakrájanú na dlhé slížiky, hlúb nekrájame. Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno a speníme ju na horúcom oleji v hlbokom hrnci. Prisypeme cukor a keď sa rozpustí pridáme bobkový list. Cukor necháme jemne skaramelizovť...

2. 

soľ 2 ČL  rasca drvená 1 ČL

...prisypeme pokrájanú kapustu, osolíme a pridáme rascu. Premiešame a pod pokrievkou za občasného miešania podusíme 10 minút.

3. 

pomarančová šťava 300 ml

Prilejeme pomarančovú šťavu a ďalej dusíme do zmäknutia kapusty.

4. 

zemiaky 100 g  ocot  soľ  cukor kryštálový

Nakoniec kapustu zahustíme, očisteným, na kašu postrúhaným zemiakom a pridáme podľa chuti ocot (pridanie octu závisí od kyslosti pomarančovej šťavy). Môžeme podľa potreby aj dosoliť a docukriť.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť