Všetky recepty > Prílohy a pečivo > Zeleninové prílohy

Červená kapusta s pomarančom

Dusená červená kapusta s čerstvou pomarančovou šťavou má jemnú citrusovú chuť.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 50 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

kapusta červená 1200 g  cibuľa 200 g  olej olivový 30 ml  cukor kryštálový 50 g  bobkový list 2 ks

Hlávku kapusty opláchneme pod vodou, osušíme, prekrojíme na polovicu a nakrájame. Krájame ju proti smeru listov, pričom ju otáčame, aby sme ju nemali nakrájanú na dlhé slížiky, hlúb nekrájame. Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno a speníme ju na horúcom oleji v hlbokom hrnci. Prisypeme cukor a keď sa rozpustí pridáme bobkový list. Cukor necháme jemne skaramelizovť...

2. 

soľ 2 ČL  rasca drvená 1 ČL

...prisypeme pokrájanú kapustu, osolíme a pridáme rascu. Premiešame a pod pokrievkou za občasného miešania podusíme 10 minút.

3. 

pomarančová šťava 300 ml

Prilejeme pomarančovú šťavu a ďalej dusíme do zmäknutia kapusty.

4. 

zemiaky 100 g  ocot  soľ  cukor kryštálový

Nakoniec kapustu zahustíme, očisteným, na kašu postrúhaným zemiakom a pridáme podľa chuti ocot (pridanie octu závisí od kyslosti pomarančovej šťavy). Môžeme podľa potreby aj dosoliť a docukriť.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť