Čerešňový zákusok

Krémový zákusok z čerstvých čerešní.

 

Počet porcií: 12

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-greystar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava čerešní a cesta na korpus

čerešne 300 g  vajce slepačie 5 ks  múka polohrubá 60 g  kypriaci prášok do pečiva 1 ČL  cukor práškový 80 g

Čerešne umyjeme, rozpolíme a odkôstkujeme. Vajíčka rozbijeme a oddelíme žĺtka od bielkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Múku zmiešame s kypriacim práškom. Žĺtka vymiešame s cukrom. Primiešame pripravenú múku a sneh z bielkov.

Príprava čerešní a cesta na korpus

2. Pečenie korpusu

kakao - prášok 1 ČL

1/3 piškótového cesta zmiešame s kakaom

Pečenie korpusu

3. 

Kakaové cesto vložíme do stredu väčšej formy na pečenie koláčov. Formu podľa potreby vymastíme maslom a vysypeme múkou. V uvedenom recepte je použitá silikónová forma, tú nemusíme vymazať ani vysypať múkou.

4. 

Okolo tmavého cesta nalejeme pôvodné svetlé cesto. Na obe cestá poukladáme pripravené čerešne.

5. 

Pečieme v rozohriatej rúre pri 180°C 15 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť.

6. Tvarohovo-smotanová plnka

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 ml  stužovač šľahačky 1 bal  tvaroh jemný mäkký 250 g  cukor práškový 2 PL

Smotanu na šľahanie vyšľaháme spolu so stužovačom. Tvaroh vymiešame s cukrom, vmiešame šľahačku.

Tvarohovo-smotanová plnka

7. 

kakao - prášok 2 ČL

Bielu plnku nanesieme na stred upečeného, vychladeného korpusu v primeranom množstve (asi 1/3). Potom do zbytku plnky vmiešame kakao...

8. 

... a takúto tmavú plnku nanesieme okolo bielej.

9. 

čokoláda

Hotový zákusok posypeme strúhanou čokoládou.

10. 

Zákusok uložíme na niekoľko hodín do chladničky a potom podávame.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť