Čerešňový koláč

Recept na prípravu rýchleho koláča z čerešní na pudingu z kyslej smotany.

 

Počet porcií: 10

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

múka hladká 250 g  vajce slepačie 2 ks  cukor kryštálový 50 g  maslo 100 g  soľ 1 štipka

Z uvedených ingrediencií vymiešame cesto "pâte à foncer". Začneme vymiešaním zmäknutého masla a cukru. Primiešame vajce a soľ. Postupne pridávame preosiatu múku. Hotové cesto odložíme najmenej na pol hodiny do chladničky.

2. 

Do koláčovej formy vtlačíme postupne cesto.

3. 

smotana kyslá (14-18% tuku) 400 g  cukor kryštálový 2 PL  puding vanilkový - prášok 40 g

Smotanu, cukor a pudingový prášok spolu vymiešame.

4. 

Smotanový krém vlejeme na cesto.

5. 

čerešne 250 g  cukor kryštálový 1 ČL  škorica mletá ½ ČL

Na vrch poukladáme odkôstkované čerešne, ktoré posypeme cukrom a škoricou.

6. 

Pečieme 40 min. pri teplote 180°C.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť