Všetky recepty > Zákusky a koláče > Koláče

Čerešňový koláč

Recept na prípravu rýchleho koláča z čerešní na pudingu z kyslej smotany.

 

Počet porcií: 10

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

múka hladká 250 g  vajce slepačie 2 ks  cukor kryštálový 50 g  maslo 100 g  soľ 1 štipka

Z uvedených ingrediencií vymiešame cesto "pâte à foncer". Začneme vymiešaním zmäknutého masla a cukru. Primiešame vajce a soľ. Postupne pridávame preosiatu múku. Hotové cesto odložíme najmenej na pol hodiny do chladničky.

2. 

Do koláčovej formy vtlačíme postupne cesto.

3. 

smotana kyslá (14-18% tuku) 400 g  cukor kryštálový 2 PL  puding vanilkový - prášok 40 g

Smotanu, cukor a pudingový prášok spolu vymiešame.

4. 

Smotanový krém vlejeme na cesto.

5. 

čerešne 250 g  cukor kryštálový 1 ČL  škorica mletá ½ ČL

Na vrch poukladáme odkôstkované čerešne, ktoré posypeme cukrom a škoricou.

6. 

Pečieme 40 min. pri teplote 180°C.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyne
Recepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné receptyHalloween
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť