RECEPTY

Čerešňové Clafoutis

Čerešňové Clafoutis

Jemná, smotanovo-maslová čerešňová bublanina na francúzsky spôsob.

recept,fotorecept,čerešne,maslo,maslo,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Koláče

Koláče

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový115gramov
cukor kryštálový-
maslo80gramov
maslo-
mlieko plnotučné 3,5%200mililitrov
múka polohrubá100gramov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)100mililitrov
vajce slepačie2kusy
vaječný žĺtok2kusy
čerešne300gramov

 

Recept

1. 

čerešne 300 gramov  cukor kryštálový 40 gramov

Čerešne umyjeme, odkôstkujeme a zasypeme cukrom. Premiešame.

2. 

vaječný žĺtok 2 kusy  vajce slepačie 2 kusy  múka polohrubá 100 gramov  cukor kryštálový 75 gramov  maslo 80 gramov  mlieko plnotučné 3,5% 200 mililitrov  smotana na šľahanie (30-33% tuku) 100 mililitrov

Žĺtka, vajíčka, múku a cukor dobre vymiešame. Primiešame roztopené maslo, mlieko a smotanu na šľahanie.

3. 

maslo  cukor kryštálový

Oválnu zapekaciu misu vymastíme maslom a vysypeme cukrom.

4. 

Cesto nalejeme do misy a poukladáme do neho čerešne.

5. 

Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 35 - 45 minút.

6. 

Clafoutis servírujeme jemne teplý. Veľmi chutný je aj studený, vychladený v chladničke.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies