svetvomne.sk

Čerešňové Clafoutis

Jemná, smotanovo-maslová čerešňová bublanina na francúzsky spôsob.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 50 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

čerešne 300 g  cukor kryštálový 40 g

Čerešne umyjeme, odkôstkujeme a zasypeme cukrom. Premiešame.

2. 

vaječný žĺtok 2 ks  vajce slepačie 2 ks  múka polohrubá 100 g  cukor kryštálový 75 g  maslo 80 g  mlieko plnotučné 3,5% 200 ml  smotana na šľahanie (30-33% tuku) 100 ml

Žĺtka, vajíčka, múku a cukor dobre vymiešame. Primiešame roztopené maslo, mlieko a smotanu na šľahanie.

3. 

maslo  cukor kryštálový

Oválnu zapekaciu misu vymastíme maslom a vysypeme cukrom.

4. 

Cesto nalejeme do misy a poukladáme do neho čerešne.

5. 

Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 35 - 45 minút.

6. 

Clafoutis servírujeme jemne teplý. Veľmi chutný je aj studený, vychladený v chladničke.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť