Všetky recepty > Zákusky a koláče > Koláče

Čerešňové Clafoutis

Jemná, smotanovo-maslová čerešňová bublanina na francúzsky spôsob.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 50 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

čerešne 300 g  cukor kryštálový 40 g

Čerešne umyjeme, odkôstkujeme a zasypeme cukrom. Premiešame.

2. 

vaječný žĺtok 2 ks  vajce slepačie 2 ks  múka polohrubá 100 g  cukor kryštálový 75 g  maslo 80 g  mlieko plnotučné 3,5% 200 ml  smotana na šľahanie (30-33% tuku) 100 ml

Žĺtka, vajíčka, múku a cukor dobre vymiešame. Primiešame roztopené maslo, mlieko a smotanu na šľahanie.

3. 

maslo  cukor kryštálový

Oválnu zapekaciu misu vymastíme maslom a vysypeme cukrom.

4. 

Cesto nalejeme do misy a poukladáme do neho čerešne.

5. 

Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 35 - 45 minút.

6. 

Clafoutis servírujeme jemne teplý. Veľmi chutný je aj studený, vychladený v chladničke.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyne
Recepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné receptyHalloween
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť