RECEPTY

Čerešňová torta

Čerešňová torta

Svieža letná torta plná šťavnatých čerešní.

recept,fotorecept,čerešne,čerešne,tvaroh jemný mäkký,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Torty

Torty

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

vysoká

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový150gramov
cukor práškový-
cukor vanilkový10gramov
kypriaci prášok do pečiva8gramov
maslo-
maslo125gramov
mlieko polotučné 1,5%125mililitrov
múka polohrubá-
múka polohrubá250gramov
orieškovo-čokoládová nátierka3polievkové lyžice
smotana na šľahanie (30-33% tuku)500mililitrov
stužovač šľahačky2balíčky
tvaroh jemný mäkký500gramov
vaječný bielok3kusy
vaječný žĺtok3kusy
čerešne4kusy
čerešne250gramov

 

Recept

1. Korpus

maslo  múka polohrubá  čerešne 250 gramov  maslo 125 gramov  cukor vanilkový 10 gramov  cukor kryštálový 150 gramov  vaječný žĺtok 3 kusy  múka polohrubá 250 gramov  kypriaci prášok do pečiva 8 gramov  mlieko polotučné 1,5% 125 mililitrov  vaječný bielok 3 kusy

Tortovú formu vymastíme maslom a vysypeme múkou. Čerešne umyjeme, rozpolíme a odkôstkujeme. Maslo s cukrami vymiešame dopenista. Vmiešame žĺtka. V druhej miske zmiešame múku s kypriacim práškom, mliekom a bielkami. Nakoniec zapracujeme maslovú zmes.

2. 

Do pripravenej formy nalejeme polovicu cesta a pokryjeme ho polovicou pripravených čerešní.

3. 

orieškovo-čokoládová nátierka 3 polievkové lyžice

Do druhej polovice cesta vmiešame orieškovo-čokoládový krém.

4. 

Takto pripravenú druhú polovicu cesta nalejeme do formy na prvé cesto a poukladáme na cesto zvyšné čerešne.

5. 

Korpus pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180° asi hodinu. Či je cesto upečené zistíme pomocou špajdle. Tú zapichneme do koláča a po vybratí musí ostať suchá, nelepivá.

6. Tvarohovo-šľahačková plnka

tvaroh jemný mäkký 500 gramov  cukor práškový  smotana na šľahanie (30-33% tuku) 500 mililitrov  stužovač šľahačky 2 balíčky

Tvaroh vymiešame s cukrom podľa chuti. Smotanu na šľahanie vyšľaháme spolu so stužovačom. Obe zmesi spojíme a uložíme do chladničky pokiaľ nám vychladne korpus.

7. 

Dobre vychladený korpus prekrojíme na polovicu.

8. 

Časť plnky si vložíme do cukrárenského vrecúška. Ostatnú plnku rovnomerne rozotrieme na spodnú časť korpusu.

9. 

Na plnku položíme vrchný diel korpusu. Jemne pritlačíme a nakrájame na väčšie porcie.

10. 

Pomocou cukrárenského vrecúška jednotlivé porcie ozdobíme.

11. 

čerešne 4 kusy

Na každú porciu položíme polovicu odkôstkovanej čerešne. Tortu uložíme do podávania do chladničky.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť