Celozrnné klobásové koláčiky

Niečo slané na zahryznutie.

 

Počet porcií: 35

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

múka celozrnná stredná 160 g  maslo 125 g  smotana kyslá (14-18% tuku) 100 ml  soľ ¼ ČL

Z múky, masla, smotany a soli vypracujeme cesto. Necháme ho 12 hodín odpočívať v chlade.

2. 

múka hladká

Odpočinuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 3-4 mm a vykrojíme 35 malých koliesok.

3. 

klobása suchá 125 g  syr tvrdý 150 g  vajce slepačie 1 ks

Z klobásy nakrájame 35 koliesok o hrúbke asi 3 mm. Postrúhame syr. V hrnčeku vidličkou rozšľaháme vajíčko.

4. 

Kolieska cesta poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Potrieme ich rozšľahaným vajíčkom. Na ne poukladáme kolieska klobásky. Klobásku tiež potrieme vajíčkom.

5. 

Zo zbytku cesta vykrojíme 35 malých hviezdičiek.

6. 

Hviezdičky položíme na kolieska klobásy. Potrieme ich vajíčkom a posypeme strúhaným syrom. Upečieme v rozohriatej rúre do chrumkava (180°C 25 minút).

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť