RECEPTY

Cannelloni s tekvicou

Cannelloni s tekvicou

Rúrkovité cestoviny plnené tekvicovou smesou a zapečené s bešamelom.

recept,fotorecept,tekvica maslová,syr tavený,syr Parmezán,syr Parmezán,mlieko polotučné 1,5%,cestoviny - Cannelloni,Bezmäsité hlavné jedlá,Talianska kuchyňa

Bezmäsité hlavné jedlá

Talianska kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cesnak2strúčiky
cestoviny - Cannelloni300gramov
cibuľa150gramov
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
maslo30gramov
mlieko polotučné 1,5%500mililitrov
múka hladká100gramov
olej olivový2polievkové lyžice
petržlenová vňať1polievková lyžica
soľ1čajová lyžička
syr Parmezán100gramov
syr tavený200gramov
tekvica maslová600gramov
voda300mililitrov

 

Recept

1. Tekvicu nastrúhame

tekvica maslová 600 gramov

Tekvicu očistíme, odstránime jadierka a nahrubo nastrúhame.

2. Opečieme

cibuľa 150 gramov  cesnak 2 strúčiky  olej olivový 2 polievkové lyžice  soľ 1 čajová lyžička  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky

Cibuľu a cesnak očistíme, nadrobno nakrájame a na panvičke na oleji zľahka opečieme. Pridáme tekvicovú dužinu, všetko spolu opekáme 10 minút. Zmes okoreníme a osolíme.

3. Pridáme petržlenovú vňať a syr

petržlenová vňať 1 polievková lyžica  syr tavený 200 gramov

Do zmesi pridáme nadrobno nasekanú petržlenovú vňať a tavený syr v črievku.

4. Posypeme parmezánom

syr Parmezán 50 gramov

Posypeme strúhaným parmezánom. Všetko spolu poriadne premiešame. Tekvicovú zmes na chvíľu odložíme bokom a pripravíme bešamelovú omáčku.

5. Bešamelová omáčka

maslo 30 gramov  múka hladká 100 gramov  mlieko polotučné 1,5% 500 mililitrov  voda 300 mililitrov

V rajničke roztopím maslo na ktorom opražíme hladkú múku a následne zalejeme mliekom a vodou. Varíme kým sa nespravím kaša. Ak sa urobia hrčky, pomocou sitka ich precedíme.

6. Cannelloni plníme tekvicovou zmesou

cestoviny - Cannelloni 300 gramov

Polovicu bešamelovej omáčky vylejeme do zapekacej misy. Cannelloni plníme tekvicovou zmesou.

7. Zapekáme

syr Parmezán 50 gramov

Zvyšnú polovicu bešamelu vylejeme na naplnené a do zapekacej misy uložené cannelloni. Pečieme na 200 °C 30 minút. Cannelloni zasypeme strúhaným parmezánom a necháme ešte 10 minút zapiecť.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies