svetvomne.sk

Cannelloni s tekvicou

Rúrkovité cestoviny plnené tekvicovou smesou a zapečené s bešamelom.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Tekvicu nastrúhame

tekvica maslová 600 g

Tekvicu očistíme, odstránime jadierka a nahrubo nastrúhame.

Tekvicu nastrúhame

2. Opečieme

cibuľa 150 g  cesnak 2 strúčiky  olej olivový 2 PL  soľ 1 ČL  korenie čierne mleté ½ ČL

Cibuľu a cesnak očistíme, nadrobno nakrájame a na panvičke na oleji zľahka opečieme. Pridáme tekvicovú dužinu, všetko spolu opekáme 10 minút. Zmes okoreníme a osolíme.

Opečieme

3. Pridáme petržlenovú vňať a syr

petržlenová vňať 1 PL  syr tavený 200 g

Do zmesi pridáme nadrobno nasekanú petržlenovú vňať a tavený syr v črievku.

Pridáme petržlenovú vňať a syr

4. Posypeme parmezánom

syr Parmezán 50 g

Posypeme strúhaným parmezánom. Všetko spolu poriadne premiešame. Tekvicovú zmes na chvíľu odložíme bokom a pripravíme bešamelovú omáčku.

Posypeme parmezánom

5. Bešamelová omáčka

maslo 30 g  múka hladká 100 g  mlieko polotučné 1,5% 500 ml  voda 300 ml

V rajničke roztopím maslo na ktorom opražíme hladkú múku a následne zalejeme mliekom a vodou. Varíme kým sa nespravím kaša. Ak sa urobia hrčky, pomocou sitka ich precedíme.

Bešamelová omáčka

6. Cannelloni plníme tekvicovou zmesou

Polovicu bešamelovej omáčky vylejeme do zapekacej misy. Cannelloni plníme tekvicovou zmesou.

Cannelloni plníme tekvicovou zmesou

7. Zapekáme

syr Parmezán 50 g

Zvyšnú polovicu bešamelu vylejeme na naplnené a do zapekacej misy uložené cannelloni. Pečieme na 200 °C 30 minút. Cannelloni zasypeme strúhaným parmezánom a necháme ešte 10 minút zapiecť.

Zapekáme

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť