Všetky recepty > Zákusky a koláče

Burizónové karamelové guľôčky

Jednoduchá sladká pochúťka pre deti i dospelých.

 

Počet porcií: 60

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Karamel

cukor kryštálový 350 g

Cukor nasypeme dohrnca a za stáleho miešania skaramelizujeme. Rozpustíme aj tie najmenšie hrudky, ktoré sa nám môžu pri karamelizovaní vytvoriť.

Karamel

2. Karamelizujeme kondenzované sladené mlieko

mlieko sladené kondenzované 397 g

Do skaramelizovaného cukru pomaly prilievame kondenzované sladené mlieko z plechovky, miešame do rozpustenia zmesi, ktorá nám priliatím mlieka vznikne.

Karamelizujeme kondenzované sladené mlieko

3. Pridáme maslo

maslo 300 g

Do horúcej zmesi pridáme maslo a miešame do rozpustenia masla.

Pridáme maslo

4. Pridávame burizóny

burizóny ryžové 210 g

Zmes odstavíme z ohňa a vsypeme burizóny (3 vrecká). Dobre premiešame. Zmes necháme 15 minút mierne vychladnúť. Počas chladnutia často premiešavame.

Pridávame burizóny

5. Tvoríme guľôčky

Zo zmesi tvoríme guľôčky v rukách, ktoré si čas od času opláchneme studenou vodou.

Tvoríme guľôčky

6. 

Skladujeme v chlade. Guľôčky je najlepšie vytvoriť 2 - 3 dni pred podávaním.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť