Všetky recepty > Predjedlá a chuťovky > Chuťovky

Bryndzový koláč

Slovenský bryndzový koláč z lístkového cesta s ochutenou bryndzovo smotanovou náplňou.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 50 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

vajce slepačie ks  smotana kyslá (14-18% tuku) 0.2 l  korenie čierne celé ½ ČL  soľ zeleninová ½ ČL  rasca drvená štipka  bryndza 180 g

V mise poriadne premiešame vajcia, smotanu, korenie a podravku s rascou.

2. 

cesto lístkové 400 g

Rozvalkáme si lístkové cesto podľa tvaru formy na pečenie a cesto roztiahneme po forme.

3. 

Tip: na odrezanie prebytočného cesta môžme použiť valček.

4. 

Pripravenú bryndzovú zmes nalejeme na cesto.

5. 

slanina oravská 180 g

Na bryndzovú zmes rovnomerne rozložíme na kocky pokrájanú oravskú slaninu.

6. 

pažítka hrsť

Pridáme nasekanú čerstvú pažítku alebo mrazené/sušené blylinky.

7. 

Pečieme pri 200°C cca 25-30 minút.

Dobrú chuť!

Najpopulárnejšie recepty

  viac  

Staň sa našim fanúšikom!
Recept dňa
Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničku
Recepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť