svetvomne.sk

Bryndzový koláč

Slovenský bryndzový koláč z lístkového cesta s ochutenou bryndzovo smotanovou náplňou.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 50 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

vajce slepačie 3 ks  smotana kyslá (14-18% tuku) 0.2 l  korenie čierne celé ½ ČL  soľ zeleninová ½ ČL  rasca drvená 1 štipka  bryndza 180 g

V mise poriadne premiešame vajcia, smotanu, korenie a podravku s rascou.

2. 

cesto lístkové 400 g

Rozvalkáme si lístkové cesto podľa tvaru formy na pečenie a cesto roztiahneme po forme.

3. 

Tip: na odrezanie prebytočného cesta môžme použiť valček.

4. 

Pripravenú bryndzovú zmes nalejeme na cesto.

5. 

slanina oravská 180 g

Na bryndzovú zmes rovnomerne rozložíme na kocky pokrájanú oravskú slaninu.

6. 

pažítka 1 hrsť

Pridáme nasekanú čerstvú pažítku alebo mrazené/sušené blylinky.

7. 

Pečieme pri 200°C cca 25-30 minút.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť