RECEPTY

Bryndzové koláčiky

Bryndzové koláčiky

Chutné slané koláčiky s bryndzovou plnkou s cibuľkou.

recept,fotorecept,bryndza,smotana kyslá (14-18% tuku),Slané koláče

Slané koláče

Kuchtil

Počet porcií

30

Čas prípravy

2 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Kategórie

Slané koláče  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bryndza250gramov
cibuľka jarná2kusy
cukor kryštálový½čajovej lyžičky
droždie čerstvé20gramov
korenie rasca drvená-
maslo80gramov
mlieko polotučné 1,5%300mililitrov
múka hladká250gramov
múka polohrubá275gramov
múka polohrubá-
olej slnečnicový75mililitrov
smotana kyslá (14-18% tuku)300gramov
soľ2čajové lyžičky
soľ-
vajce slepačie3kusy
zemiaky120gramov

 

Recept

1. 

zemiaky 120 gramov

Zemiaky umyjeme a v šupke uvaríme. Necháme vychladnúť.

2. Cesto

mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov  droždie čerstvé 20 gramov  cukor kryštálový ½ čajovej lyžičky  múka hladká 250 gramov  múka polohrubá 275 gramov  vajce slepačie 1 kus  olej slnečnicový 75 mililitrov  soľ ½ čajovej lyžičky

V teplom mlieku rozdrobíme droždie, pridáme trochu cukru a necháme vzísť kvások. Do misy navážime obe múky, pridáme vajce, olej, soľ a prilejeme kvások. Dobre vymiesime cesto a necháme ho zakryté kysnúť.

3. Bryndzová plnka

Uvarené, chladné zemiaky ošúpeme a najemno postrúhame.

4. 

cibuľka jarná 2 kusy

Cibuľku nakrájame na tenké pásiky a potom nadrobno nasekáme.

5. 

bryndza 250 gramov  vajce slepačie 2 kusy  soľ 1.5 čajovej lyžičky  smotana kyslá (14-18% tuku) 300 gramov

K zemiakom pridáme bryndzu, cibuľku, vajíčka, soľ a smotanu. Všetko spolu zmiešame.

6. Koláčiky

múka polohrubá

Vykysnuté cesto po častiach natenko rozvaľkávame na doske posypanej múkou a vykrajujeme z neho väčšie kolieska.

7. 

maslo 80 gramov

Kolieska kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Každé koliesko potrieme rozpusteným maslom.

8. 

soľ

Do stredu kolieska vložíme jednu polievkovú lyžicu plnky a rozotrieme ju nie celkom po okraj. Podľa chuti môžeme na plnku prisypať trochu soli naviac (pozor, sama plnka je dosť slaná)...

9. 

korenie rasca drvená

... alebo kolieska posypeme rascou.

10. 

Pečieme v rozohriatej rúre do zlatova (asi 20 minút pri teplote 180°C). Koláčiky sú po upečení chrumkavé, keď ich zakryjeme v uzavretej nádobe zmäknú.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies