Všetky recepty > Hlavné jedlá > Cestoviny

Bryndzové halušky

Tradičné slovenské jedlo s unikátnou chuťou, vysokou energetickou hodnotou a pozitívnym vplyvom na tráviaci trakt.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava cesta na zemiakové halušky

zemiaky 500 g  soľ ¼ ČL  múka hrubá 500 g

Zemiaky očistíme, postrúhame, pridáme múku, soľ, a toľko vody, aby cesto na halušky bolo mierne riedke. Dobre premiešame. Cesto necháme 20 minút odstáť, znovu premiešame.

2. Varenie halušiek

Vytvarujeme z cesta halušky použitím špeciálneho sitka alebo ukrajujeme cesto z doštičky. Varíme 8 minút v slanej vode.

Varenie halušiek

3. 

Halušky precedíme a prepláchneme vlažnou vodou.

4. Pridanie bryndze

bryndza 200 g  smotana kyslá (14-18% tuku) 250 ml

Z bryndze a kyslej smotany vymiešame hmotu, ktorú pridáme do hlaušiek.

5. Servírovanie

slanina údená 200 g

Údenú slaninu nakrájame na kocky a vyškvaríme. Porciu bryndzových halušiek posypeme oškvarkami a zľahka polejeme teplým výpekom.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
HalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť