svetvomne.sk

Bryndzové halušky

Tradičné slovenské jedlo s unikátnou chuťou, vysokou energetickou hodnotou a pozitívnym vplyvom na tráviaci trakt.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava cesta na zemiakové halušky

zemiaky 600 g  soľ ¼ ČL  múka hrubá 400 g

Zemiaky očistíme, postrúhame, pridáme múku, soľ, a toľko vody, aby cesto na halušky bolo mierne riedke. Dobre premiešame. Cesto necháme 20 minút odstáť, znovu premiešame.

2. Varenie halušiek

Vytvarujeme z cesta halušky použitím špeciálneho sitka alebo ukrajujeme cesto z doštičky. Varíme 8 minút v slanej vode.

Varenie halušiek

3. 

Halušky precedíme a prepláchneme vlažnou vodou.

4. Pridanie bryndze

bryndza 200 g  smotana kyslá (14-18% tuku) 250 ml

Z bryndze a kyslej smotany vymiešame hmotu, ktorú pridáme do hlaušiek.

5. Servírovanie

slanina údená 200 g

Údenú slaninu nakrájame na kocky a vyškvaríme. Porciu bryndzových halušiek posypeme oškvarkami a zľahka polejeme teplým výpekom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť