Všetky recepty > Hlavné jedlá > Prívarky a omáčky

Broskyňová omáčka s trstinovým cukrom

Chutná sladká omáčka z čerstvých broskýň. Vhodná k suchším koláčom bez náplne (perník, vafle ...), prípadne k niektorým pokrmom z mäsa.

 

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-greystar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

broskyňa 750 g

Broskyne umyjeme a zalejeme vriacou vodou. Necháme 5 minút postáť. Potom ich prepláchneme studenou vodou...

2. 

... a stiahneme z nich šupku.

3. 

cukor trstinový 150 g

Broskyne odkôstkujeme a nakrájame nadrobno. Vložíme ich do hrnca a zasypeme cukrom. Necháme chvíľu odpočívať (15 minút). Cukor sa rozpustí a vznikne sladká šťava.

4. 

zázvor mletý ¼ ČL  škorica mletá ¼ ČL

Potom pridáme zázvor, škoricu a broskyne uvedieme do varu. Od začiatku varu ich za častého miešania 15 minút povaríme.

5. 

Nakoniec ich jemne popučíme štuchadlom na zemiaky.

6. 

Môžeme uchovávať niekoľko dní v chlade.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
HalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť