svetvomne.sk

Broskyňová omáčka s trstinovým cukrom

Chutná sladká omáčka z čerstvých broskýň. Vhodná k suchším koláčom bez náplne (perník, vafle ...), prípadne k niektorým pokrmom z mäsa.

 

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

broskyňa 750 g

Broskyne umyjeme a zalejeme vriacou vodou. Necháme 5 minút postáť. Potom ich prepláchneme studenou vodou...

2. 

... a stiahneme z nich šupku.

3. 

cukor trstinový 150 g

Broskyne odkôstkujeme a nakrájame nadrobno. Vložíme ich do hrnca a zasypeme cukrom. Necháme chvíľu odpočívať (15 minút). Cukor sa rozpustí a vznikne sladká šťava.

4. 

zázvor mletý ¼ ČL  škorica mletá ¼ ČL

Potom pridáme zázvor, škoricu a broskyne uvedieme do varu. Od začiatku varu ich za častého miešania 15 minút povaríme.

5. 

Nakoniec ich jemne popučíme štuchadlom na zemiaky.

6. 

Môžeme uchovávať niekoľko dní v chlade.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť