Broskyňová bublanina

Obľúbená šťavnatá bublanina, tentokrát s broskyňami.

 

Počet porcií: 24

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

broskyňa 800 g

Broskyne odkôstkujeme a pokrájame na plátky.

2. 

vaječný žĺtok 8 ks  cukor práškový 140 g  voda 50 ml  olej slnečnicový 50 ml

Žĺtky vymiešame s cukrom. Prilejeme a zamiešame najskôr vodu a potom olej.

3. 

vaječný bielok 8 ks  cukor práškový

Do bielkov pridáme lyžičku cukru a vyšľaháme ich do tuha.

4. 

maslo  múka polohrubá

Väčší plech /42x36cm/ vymastíme maslom a vysypeme múkou.

5. 

múka polohrubá 140 g  kypriaci prášok do pečiva 12 g

K vymiešaným žĺtkom primiešame múku s kypriacim práškom,...

6. 

...pridáme sneh...

7. 

... a vymiešame nadýchané cesto.

8. 

Cesto vylejeme na pripravený plech,...

9. 

...na husto poukladáme broskyne...

10. 

...a upečieme v rozohriatej rúre na 200 stupňov. Pečieme cca 15 minút. Či je bublanina upečená vyskúšame pomocou špajdle. Špajdľu do cesta zapichneme a po vytiahnutí musí ostať suchá, nelepivá.

11. 

cukor práškový

Vychladenú bublaninu posypeme preosiatym práškovým cukrom a nakrájame na porcie.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť