Všetky recepty > Zákusky a koláče > Koláče

Broskyňová bublanina

Obľúbená šťavnatá bublanina, tentokrát s broskyňami.

 

Počet porcií: 24

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

broskyňa 800 g

Broskyne odkôstkujeme a pokrájame na plátky.

2. 

vaječný žĺtok 8 ks  cukor práškový 140 g  voda 50 ml  olej slnečnicový 50 ml

Žĺtky vymiešame s cukrom. Prilejeme a zamiešame najskôr vodu a potom olej.

3. 

vaječný bielok 8 ks  cukor práškový

Do bielkov pridáme lyžičku cukru a vyšľaháme ich do tuha.

4. 

maslo  múka polohrubá

Väčší plech /42x36cm/ vymastíme maslom a vysypeme múkou.

5. 

múka polohrubá 140 g  kypriaci prášok do pečiva 12 g

K vymiešaným žĺtkom primiešame múku s kypriacim práškom,...

6. 

...pridáme sneh...

7. 

... a vymiešame nadýchané cesto.

8. 

Cesto vylejeme na pripravený plech,...

9. 

...na husto poukladáme broskyne...

10. 

...a upečieme v rozohriatej rúre na 200 stupňov. Pečieme cca 15 minút. Či je bublanina upečená vyskúšame pomocou špajdle. Špajdľu do cesta zapichneme a po vytiahnutí musí ostať suchá, nelepivá.

11. 

cukor práškový

Vychladenú bublaninu posypeme preosiatym práškovým cukrom a nakrájame na porcie.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyne
Recepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné receptyHalloween
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť