RECEPTY

Bravčový závitok s cuketou

Bravčový závitok s cuketou

Podávame s ľahkým zemiakovým pyré.

recept,fotorecept,cuketa,bravčové stehno,Bravčové mäso,Bezlepkové

Bravčové mäso

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bravčové stehno600gramov
cesnak4strúčiky
cibuľa150gramov
cuketa400gramov
korenie čierne mleté½
olej olivový80mililitrov
paprika červená mletá1.5čajovej lyžičky
soľ1čajová lyžička
syr Gouda80gramov
voda150mililitrov

 

Recept

1. 

cuketa 400 gramov

Cuketu umyjeme, odrežeme konce a pokrájame ju na malé kocky.

2. 

olej olivový 30 mililitrov  cibuľa 150 gramov

V hrnci zohrejeme olej a osmažíme na ňom nadrobno nakrájanú očistenú cibuľu. Vložíme cuketu, premiešame, osolíme a pod pokrievkou dusíme 10 minút. Občas premiešame.

3. 

cesnak 2 strúčiky

Do hotovej cukety pridáme prelisované strúčiky cesnaku, premiešame a necháme vychladnúť.

4. 

bravčové stehno 600 gramov

Hrubšie, väčšie, plátky z vysokej časti bravčového stehna vyklepeme na tenko.

5. 

soľ 1 čajová lyžička  paprika červená mletá 1 čajová lyžička  korenie čierne mleté ½ Ćl

Mäso rozložíme na dosku tak aby sa okraje prekrývali. Posypeme ho paprikou, korením a soľou.

6. 

syr Gouda 80 gramov

Pod mäso povkladáme kuchynskú niť v rovnomerných, asi 5 cm odstupoch. Na mäso položíme vrstvu strúhaného syra a na syr naložíme chladnú cuketu.

7. 

Okraje mäsa čo najpevnejšie pritlačíme k sebe a stiahneme pripravenou niťou.

8. 

voda 150 mililitrov  olej olivový 50 mililitrov  paprika červená mletá ½ čajovej lyžičky  cesnak 2 strúčiky

Hotový závitok preložíme do hlbokého pekáča. Podlejeme vodou a olivovým olejom. Povrch potrieme paprikou a prelisovaným cesnakom. Pekáč uzavrieme a pečieme pri 170-180°C 1 hodinu.

9. 

Upečený závitok necháme ľahko vychladnúť a nakrájame ho ostrým nožom na plátky.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies