svetvomne.sk

Bravčový závitok s cuketou

Podávame s ľahkým zemiakovým pyré.

 

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cuketa 400 g

Cuketu umyjeme, odrežeme konce a pokrájame ju na malé kocky.

2. 

olej olivový 30 ml  cibuľa 150 g

V hrnci zohrejeme olej a osmažíme na ňom nadrobno nakrájanú očistenú cibuľu. Vložíme cuketu, premiešame, osolíme a pod pokrievkou dusíme 10 minút. Občas premiešame.

3. 

cesnak 2 strúčiky

Do hotovej cukety pridáme prelisované strúčiky cesnaku, premiešame a necháme vychladnúť.

4. 

bravčové stehno 600 g

Hrubšie, väčšie, plátky z vysokej časti bravčového stehna vyklepeme na tenko.

5. 

soľ 1 ČL  paprika červená mletá 1 ČL  korenie čierne mleté ½ Ćl

Mäso rozložíme na dosku tak aby sa okraje prekrývali. Posypeme ho paprikou, korením a soľou.

6. 

syr Gouda 80 g

Pod mäso povkladáme kuchynskú niť v rovnomerných, asi 5 cm odstupoch. Na mäso položíme vrstvu strúhaného syra a na syr naložíme chladnú cuketu.

7. 

Okraje mäsa čo najpevnejšie pritlačíme k sebe a stiahneme pripravenou niťou.

8. 

voda 150 ml  olej olivový 50 ml  paprika červená mletá ½ ČL  cesnak 2 strúčiky

Hotový závitok preložíme do hlbokého pekáča. Podlejeme vodou a olivovým olejom. Povrch potrieme paprikou a prelisovaným cesnakom. Pekáč uzavrieme a pečieme pri 170-180°C 1 hodinu.

9. 

Upečený závitok necháme ľahko vychladnúť a nakrájame ho ostrým nožom na plátky.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť