Bravčový rezeň v zemiakovom ceste

Obed hodný nedele :) Podávame so zemiakovým pyré a zeleninovou oblohou.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava zemiakovej zmesi na placky

zemiaky 4 ks  soľ 2 ČL  mlieko polotučné 1,5% 1 dl  vajce slepačie  majoránka 2 ČL  cesnak 3 strúčiky  múka hladká 4 PL  strúhanka

Zermiaky očistíme, umyjeme a nastrúhame. Pridáme soľ, mlieko, vajce, majoránku, múku a pretlačený cesnak. Ak je cesto riedke pridáme jednu až dve lyžice strúhanky. Cesto musí byť hustejšie.

Príprava zemiakovej zmesi na placky

2. Bravčové rezne

mäso bravčové - rezne 4 ks  olej fritovací

Mäso nakrájané na rezne na tenko vyklepeme, umyjeme a osušíme. Jemne každý rezeň posolíme. V panvici rozohrejeme olej. Vložíme vrstvu zemiakovej zmesi, položíme bravčový rezeň a zakryjeme ho vrstvou zemiakovej zmesi. Panvicu zakryjeme pokrievkou a pomaly vyprážame 20 minút, odokryjeme, rezne obrátime a z druhej strany 10 - 15 minút dopražíme.

Bravčové rezne

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť