Všetky recepty > Hlavné jedlá > Mäso > Bravčové mäso

Bravčový jazyk v smotanovej omáčke

Podávame s knedľou. Varený jazyk má výbornú chuť, dá sa jesť aj bez omáčky, s chlebom, horčicou alebo chrenom.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Varenie jazykov

bravčový jazyk 800 g  soľ 1 ČL  voda 1.5 l

Bravčové jazyky umyjeme a dáme variť do osolenej vody na cca 1 hodinu. Varíme pod pokrievkou, rýchlejšie sú uvarené v kuchte, kde ich stačí variť približne 30 minút. Po uvarení jazyky vyberieme z vody, necháme ich trochu vychladnúť, aby sme ich mohli chytiť a olúpať z ich povrchu hrubú kožu. Na niektorých miestach ide ľahko stiahnuť, na niektorých ju treba v tenkej vrstve orezať. Dobré je odstrániť veľmi mäkké až rôsolovité časti, ktoré sa niekedy nachádzajú na koreni jazyka z jeho spodnej strany.

Varenie jazykov

2. Varenie smotanovo - kyslej omáčky

voda 3 dl  bobkový list 3 ks  soľ ½ ČL  paprika červená mletá 1 ČL  korenie čierne mleté ½ ČL

Do odmeraného množstva vývaru pridáme bobkový list, soľ a koreniny a varíme 2-3 minúty.

Varenie smotanovo - kyslej omáčky

3. 

mlieko polotučné 1,5% 3 dl  smotana kyslá (14-18% tuku) 200 ml  múka hladká 1 PL

V mlieku rozmiešame smotanu a zarovnanú polievkovú lyžicu múky. Pridáme k vývaru s koreninami a za stáleho miešania uvaríme. Podľa chuti môžeme ešte dosoliť, prípadne ak sa nám zdá kyslá pridáme čajovú lyžičku cukru.

4. 

Jazyky nakrájame na plátky a vložíme ich do horúcej omáčky, premiešame.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť