RECEPTY

Bravčové závitky (španielsky vtáčik) v parnom hrnci

Bravčové závitky (španielsky vtáčik) v parnom hrnci

Obľúbené španielske vtáčiky z bravčového mäsa pripravené v parnom hrnci.

recept,fotorecept,bravčové stehno,vajce slepačie,párky hydinové,Bravčové mäso,Parný hrniec

Bravčové mäso

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bravčové stehno1000gramov
horčica plnotučná-
korenie čierne mleté-
múka hladká2polievkové lyžice
paprika červená mletá1čajová lyžička
párky hydinové100gramov
ryža350gramov
soľ0
uhorka sterilizovaná kyslá117gramov
vajce slepačie3kusy
voda50mililitrov
šampiňóny150gramov

 

Recept

1. 

bravčové stehno 1000 gramov  vajce slepačie 3 kusy  párky hydinové 100 gramov  korenie čierne mleté  soľ  horčica plnotučná  uhorka sterilizovaná kyslá 117 gramov

Bravčové mäso umyjeme, nakrájame na plátky a vyklepeme. Každý plátok posolíme, pokoreníme, potrieme horčicou a  položíme na neho kúsok uhorky, časť vareného vajíčka a párky. Mäso zvinieme a spojíme kuchynskou ihlicou, prípadne previažeme niťou.

2. 

paprika červená mletá 1 čajová lyžička  soľ

Posypeme mletou červenou paprikou, soľou a dáme do prvej (spodnej) nádoby parného hrnca. Nastavíme čas parenia na 60 minút.

3. 

ryža 350 gramov  šampiňóny 150 gramov

Po 20 minútach parenia mäsa pridáme druhú parnú nádobu, v ktorej máme vloženú misku na varenie ryže s ryžou. Ryžu viackrát na sitku prepláchneme pod tečúcou vodou, necháme odkvapkať, vložíme do nádoby na varenie ryže, posolíme, zalejeme vodou asi 1,5 cm nad povrch ryže. Všetko spolu ďalej paríme. 10 minút pred koncom parenia pridáme tretiu parnú nádobu s umytými a pokrájanými šampiňónmi.

4. 

múka hladká 2 polievkové lyžice  voda 50 mililitrov

Uparené šampiňóny vložíme do hrnca a zalejeme vývarom, ktorý nám vznikol pri parení v odkvapkávacej nádobe parného hrnca. Hrniec postavíme na sporák, obsah privedieme do varu a vlejeme do neho múku rozmiešanú v asi 0,5 dcl vody. Uvaríme omáčku, ktorú dochutíme vegetou.

5. 

Zo španielskych vtáčikov odstránime ihly, alebo nite a podávame s ryžou, poliate omáčkou.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies