svetvomne.sk

Bravčové závitky so sušenými marhuľami

Pikantné bravčové mäso so sviežou chuťou sladkokyslých sušených marhúľ.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

bravčové karé 600 g

Bravčové karé umyjeme, nakrájame na rezne.

2. 

Rezne, najlepšie v mikroténovom vrecúšku, naklepeme z oboch strán.

3. 

soľ ¾ ČL  korenie čierne mleté ½ ČL  paprika červená mletá 1 ČL  horčica plnotučná 6 ČL

Naklepané rezne rozložíme na dosku, každý posolíme, posypeme paprikou, čiernym korením a potrieme horčicou.

4. 

marhule sušené 200 g

Na mäso poukladáme marhule a preložením po dĺžke ich uzavrieme do kapsy. Závitky spojíme kuchynskou ihlou, alebo ich zviažeme niťou.

5. 

olej slnečnicový 40 ml

V panvici rozohrejeme olej a závitky prudko z oboch strán opečieme.

6. 

voda 200 ml

Mäso poukladáme do zapekacej misy, podlejeme vodou, zakryjeme a 35 minút pečieme pri 200°C. Potom ich odkryjeme a necháme 15 minút zapiecť. Podávame so zemiakovou kašou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť