Všetky recepty > Hlavné jedlá > Mäso > Bravčové mäso

Bravčové rezne v chlebovej omáčke

K netradičnej, veľmi chutnej, chlebovej omáčke s bravčovým mäsom podávame zemiakovú kašu.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

bravčové mäso (karé, pliecko, stehno) 600 g  soľ ČL  korenie čierne mleté ½ ČL  múka hladká

Bravčové mäso umyjeme, nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme, okoreníme a obalíme v múke.

2. 

chlieb 200 g

Chlieb nakrájame na kocky.

3. 

masť bravčová 80 g

Vo väčšej a hlbšej panvici rozpustíme a zohrejeme masť.

4. 

Na masti prudko osmažíme pripravené rezne z oboch strán a z panvice ich vyberieme.

5. 

Do výpeku na panvici vložíme pripravený chlieb a do zlatova ho opečieme.

6. 

Na opečený chlieb položíme rezne.

7. 

voda 800 ml

Obsah panvice podlejeme vodou (vody je potrebná priliať veľa - chlieb ju pri varení absorbuje). Varíme pod pokrievkou 30-40 minút, do zmäknutia mäsa.

8. 

Uvarené mäso z panvice vyberieme.

9. 

voda 200 ml  rasca mletá ½ ČL

Kúsky chleba čo najjemnejšie roztlačíme. Podľa potreby prilejeme ešte vodu. Prisypeme rascu a omáčku prevaríme.

10. 

Omáčku podľa chuti dosolíme a pridáme do nej nasekanú petržlenovú vňať.

11. 

Mäso vložíme do omáčky a môžeme podávať.

Dobrú chuť!

Najpopulárnejšie recepty

  viac  

Staň sa našim fanúšikom!
Recept dňa
Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničku
Recepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyne
Vianočné receptyVeľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanie
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť