Všetky recepty > Hlavné jedlá > Mäso > Bravčové mäso

Bravčové rezne v chlebovej omáčke

K netradičnej, veľmi chutnej, chlebovej omáčke s bravčovým mäsom podávame zemiakovú kašu.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

bravčové mäso (karé, pliecko, stehno) 600 g  soľ 1 ČL  korenie čierne mleté ½ ČL  múka hladká

Bravčové mäso umyjeme, nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme, okoreníme a obalíme v múke.

2. 

chlieb 200 g

Chlieb nakrájame na kocky.

3. 

masť bravčová 80 g

Vo väčšej a hlbšej panvici rozpustíme a zohrejeme masť.

4. 

Na masti prudko osmažíme pripravené rezne z oboch strán a z panvice ich vyberieme.

5. 

Do výpeku na panvici vložíme pripravený chlieb a do zlatova ho opečieme.

6. 

Na opečený chlieb položíme rezne.

7. 

voda 800 ml

Obsah panvice podlejeme vodou (vody je potrebná priliať veľa - chlieb ju pri varení absorbuje). Varíme pod pokrievkou 30-40 minút, do zmäknutia mäsa.

8. 

Uvarené mäso z panvice vyberieme.

9. 

voda 200 ml  rasca mletá ½ ČL

Kúsky chleba čo najjemnejšie roztlačíme. Podľa potreby prilejeme ešte vodu. Prisypeme rascu a omáčku prevaríme.

10. 

Omáčku podľa chuti dosolíme a pridáme do nej nasekanú petržlenovú vňať.

11. 

Mäso vložíme do omáčky a môžeme podávať.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyne
Recepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné receptyHalloween
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť