svetvomne.sk

Bravčové rezne v chlebovej omáčke

K netradičnej, veľmi chutnej, chlebovej omáčke s bravčovým mäsom podávame zemiakovú kašu.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

bravčové mäso (karé, pliecko, stehno) 600 g  soľ 1 ČL  korenie čierne mleté ½ ČL  múka hladká

Bravčové mäso umyjeme, nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme, okoreníme a obalíme v múke.

2. 

chlieb 200 g

Chlieb nakrájame na kocky.

3. 

masť bravčová 80 g

Vo väčšej a hlbšej panvici rozpustíme a zohrejeme masť.

4. 

Na masti prudko osmažíme pripravené rezne z oboch strán a z panvice ich vyberieme.

5. 

Do výpeku na panvici vložíme pripravený chlieb a do zlatova ho opečieme.

6. 

Na opečený chlieb položíme rezne.

7. 

voda 800 ml

Obsah panvice podlejeme vodou (vody je potrebná priliať veľa - chlieb ju pri varení absorbuje). Varíme pod pokrievkou 30-40 minút, do zmäknutia mäsa.

8. 

Uvarené mäso z panvice vyberieme.

9. 

voda 200 ml  rasca mletá ½ ČL

Kúsky chleba čo najjemnejšie roztlačíme. Podľa potreby prilejeme ešte vodu. Prisypeme rascu a omáčku prevaríme.

10. 

Omáčku podľa chuti dosolíme a pridáme do nej nasekanú petržlenovú vňať.

11. 

Mäso vložíme do omáčky a môžeme podávať.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť