svetvomne.sk

Bravčové na hubách

Recept na prípravu duseného bravčového mäska na čerstvých šampiňónoch. Vhodnou prílohou je ryža, tarhoňa alebo zemiaková kaša.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

bravčové karé 450 g  soľ  korenie čierne mleté  paprika červená mletá  horčica plnotučná

Bravčové karé upravíme na tenké rezne. Osolíme, okoreníme, posypeme červenou paprikou a potrieme horčicou.

2. 

Rezne sprudka opražíme na troche oleja z oboch strán.

3. 

cibuľa 1 ks  šampiňóny 280 g  slanina oravská 100 g

Na panvici popražíme nadrobno pokrájanú slaninu, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu. Po zosklovatení cibule pridáme na tenké plátky pokrájané šampiňóny, ktoré chvíľu opekáme.

4. 

rasca drvená 1 štipka  voda  korenie nové - pimentovník pravý  múka hladká 3 PL

Následne pridáme k opraženému mäsu. Podlejeme vodou tak, aby mäso bolo pod hladinou, pridáme rascu a prikryté dusíme pokiaľ mäso nie je mäkké. Pred dovarením zahustíme múkou rozmiešanou v studenej vode a povaríme ďalších 10 minút.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť