Všetky recepty > Hlavné jedlá > Mäso > Bravčové mäso

Bravčové medailónky v zeleninovej omáčke

Bravčovina v jemnej omáčke z mrkvy, brokolice a karfiolu. Podávame s haluškami alebo knedľou.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cibuľa 200 g  olej olivový 30 ml

Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a osmažíme na oleji.

2. 

bravčové pliecko 600 g

Vyššie kúsky bravčového pliecka očistíme z tuku, umyjeme a pokrájame na plátky. Mäso pridáme k cibuli a miešame kým sa zatiahne.

3. 

soľ 1 ČL  korenie čierne mleté ½ ČL  cesnak 2 strúčiky  voda 500 ml

Prisypeme soľ, korenie, pridáme pretlačené strúčiky cesnaku a prilejeme vodu. Varíme pod pokrievkou, za občasného miešania, 20 minút.

4. 

zelenina mrazená (mrkva,brokolica, karfiol) 700 g

Mrazenú zeleninu premyjeme pod tečúcou vodou a pridáme ju k mäsu. Premiešame a ďalej všetko spolu varíme pod pokrievkou, ďalších 20 minút.

5. 

Počas varenia sa voda v hrnci takmer vyparí. Z hrnca vyberieme mäso.

6. 

mlieko plnotučné 3,5% 500 ml  múka hladká 10 g  soľ

Do hrnca, k zelenine, prilejeme mlieko a pridáme múku. Všetko spolu zmixujeme, vrátime na oheň a privedieme do varu. Omáčku podľa chuti dosolíme.

7. 

Do omáčky vložíme medailónky mäsa. Môžeme podávať.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť