svetvomne.sk

Bravčové medailónky v zeleninovej omáčke

Bravčovina v jemnej omáčke z mrkvy, brokolice a karfiolu. Podávame s haluškami alebo knedľou.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cibuľa 200 g  olej olivový 30 ml

Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a osmažíme na oleji.

2. 

bravčové pliecko 600 g

Vyššie kúsky bravčového pliecka očistíme z tuku, umyjeme a pokrájame na plátky. Mäso pridáme k cibuli a miešame kým sa zatiahne.

3. 

soľ 1 ČL  korenie čierne mleté ½ ČL  cesnak 2 strúčiky  voda 500 ml

Prisypeme soľ, korenie, pridáme pretlačené strúčiky cesnaku a prilejeme vodu. Varíme pod pokrievkou, za občasného miešania, 20 minút.

4. 

zelenina mrazená (mrkva,brokolica, karfiol) 700 g

Mrazenú zeleninu premyjeme pod tečúcou vodou a pridáme ju k mäsu. Premiešame a ďalej všetko spolu varíme pod pokrievkou, ďalších 20 minút.

5. 

Počas varenia sa voda v hrnci takmer vyparí. Z hrnca vyberieme mäso.

6. 

mlieko plnotučné 3,5% 500 ml  múka hladká 10 g  soľ

Do hrnca, k zelenine, prilejeme mlieko a pridáme múku. Všetko spolu zmixujeme, vrátime na oheň a privedieme do varu. Omáčku podľa chuti dosolíme.

7. 

Do omáčky vložíme medailónky mäsa. Môžeme podávať.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť