Bravčové koleno s paprikovými zemiakmi

Obľúbená pochúťka pre všetkých milovníkov pečených bravčových kolien :)

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 2 h. 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Varenie bravčových kolien

bravčové koleno predné - polené 1800 g  soľ  voda

Kolená umyjeme a varíme v slanej vode do takmer mäkka (asi 2 hodiny). Pri použití tlakového hrnca (kukty) ich máme uvarené za 40 minút.

Varenie bravčových kolien

2. Pečenie bravčových kolien

paprika červená mletá 2 ČL  cesnak 6 strúčikov  soľ 1 ČL

Kolená vyberieme z hrnca a položíme na pekáč. Potrieme ich paprikou, pretlačeným cesnakom, posypeme soľou a podlejeme vývarom (asi 250 ml).

Pečenie bravčových kolien

3. 

Pečieme v horúcej rúre asi 30-40 minút. Čas od času ich polievame výpekom, prípadne ich ešte trochu podlejeme vývarom.

4. Paprikové zemiaky

cibuľa 120 g  masť bravčová 20 g  zemiaky 800 g

Cibuľu očistíme, pokrájame a osmažíme na masti. Zemiaky ošúpeme, umyjeme a pokrájame na kolieska.

Paprikové zemiaky

5. 

soľ 1 ČL  paprika červená mletá 1.5 ČL  voda 150 ml

Zemiaky vložíme do hrnca k cibuli, osolíme, posypeme paprikou, premiešame a podlejeme vodou alebo vývarom.

6. 

15-20 minút dusíme pod pokrievkou. Často premiešavame aby neprihoreli. Podľa potreby môžeme doliať ešte vývar.

7. 

Koleno servírujeme so zemiakmi, kyslou uhorkou a feferónkami.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť