svetvomne.sk

Bravčové koleno pečené

Pochúťka plná kolagénu.

 

Počet porcií: 5

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava bravčových kolien

bravčové koleno 5 ks

Bravčové kolená umyjeme a podľa potreby jemne nožíkom oškrabeme po povrchu kože, prípadné väčšie nedostatky - viac chlpov na koži, môžeme túto časť nožom odrezať v tenkej vrstve.

Príprava bravčových kolien

2. Varenie kolien

Kolená vložíme do studenej vody, pridáme soľ a varíme cca 2 hodiny. Pri použití tlakového hrnca varíme 40 minút.

Varenie kolien

3. Vykostenie

Kolená vyberieme z hrnca, necháme pol hodinu vychladnúť a opatrne ich vykostíme.

Vykostenie

4. Marináda

med 2 ČL  kečup ostrý 6 PL  korenie grilovacie 2 ČL  paprika červená mletá 2 ČL  cesnak 8 s  soľ 2 ČL

Kolená poukladáme na pekáč a potrieme marinádou. Marinádu vytvoríme zmiešaním uvedených surovín. Podlejeme vývarom a necháme kolená odpočívať v chlade do druhého dňa.

Marináda

5. Pečenie

Na druhý deň cca hodinu pred podávaním, odkryté prudko 45 minút zapečieme na najvyššom stupni v rúre. Podľa potreby ešte podlejeme vývarom.

Pečenie

6. Podávame

Podávame s čerstvým chlebom, feferónkami, sterilizovanými uhorkami, horčicou a chrenom. Dobrú chuť!

Podávame

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť