Všetky recepty > Hlavné jedlá > Mäso > Bravčové mäso

Bravčové koleno pečené

Pochúťka plná kolagénu.

 

Počet porcií: 5

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava bravčových kolien

bravčové koleno ks

Bravčové kolená umyjeme a podľa potreby jemne nožíkom oškrabeme po povrchu kože, prípadné väčšie nedostatky - viac chlpov na koži, môžeme túto časť nožom odrezať v tenkej vrstve.

Príprava bravčových kolien

2. Varenie kolien

Kolená vložíme do studenej vody, pridáme soľ a varíme cca 2 hodiny. Pri použití tlakového hrnca varíme 40 minút.

Varenie kolien

3. Vykostenie

Kolená vyberieme z hrnca, necháme pol hodinu vychladnúť a opatrne ich vykostíme.

Vykostenie

4. Marináda

med ČL  kečup ostrý PL  korenie grilovacie ČL  paprika červená mletá ČL  cesnak s  soľ ČL

Kolená poukladáme na pekáč a potrieme marinádou. Marinádu vytvoríme zmiešaním uvedených surovín. Podlejeme vývarom a necháme kolená odpočívať v chlade do druhého dňa.

Marináda

5. Pečenie

Na druhý deň cca hodinu pred podávaním, odkryté prudko 45 minút zapečieme na najvyššom stupni v rúre. Podľa potreby ešte podlejeme vývarom.

Pečenie

6. Podávame

Podávame s čerstvým chlebom, feferónkami, sterilizovanými uhorkami, horčicou a chrenom. Dobrú chuť!

Podávame

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyne
HalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť