Všetky recepty > Hlavné jedlá > Mäso > Bravčové mäso

Bravčové hamburgery

Chutné šťavnaté bravčové hamburgery so syrom.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

paprika kápia sterilizovaná 65 g  uhorka sterilizovaná kyslá 53 g

Kápiu a kyslú uhorku nakrájame na menšie kúsky.

2. 

mäso mleté 500 g  cibuľa 84 g

Do misky vložíme mleté bravčové mäso, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu.

3. 

petržlenová vňať  rožok biely 1 ks

Čerstvú alebo sušenú petržlenovú vňať, rožok nakrájame. Vložíme do mäsovej zmesi.

4. 

vajce slepačie 1 ks  soľ 1 ČL  korenie čierne mleté

Do mäsovej zmesi pridáme ešte vajce, spolu poriadne premiešame. Nakoniec osolíme, okoreníme. Necháme 30 minút na chladnom mieste, aby sa chute premiešali.

5. 

žemľa 6 ks  syr Ementál 200 g

Z mäsa tvarujeme vyššie hamburgery, ktoré potom na grile alebo na grilovacej panvici z jednej a z druhej stany cca po 3 minúty opečieme. Počas grilovania si nakrájame 6 asi 5 mm hrubých plátkov syra. Ku koncu grilovania, na gril pridáme rozpolené pečivo, aby sa jemne opieklo.

6. 

Na spodnú časť žemle dáme list šalátu, zakryjeme opečeným mäsom, syrom a na kolieska nakrájanou paradajkou. Zakryjeme hornou polovicou žemle.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť