svetvomne.sk

Bravčová polievka

Jednoduchá gulášová polievka z bravčového mäsa a zemiakov.

 

Počet porcií: 8

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cibuľa 3 ks  paprika 2 ks  masť bravčová 30 g  voda 50 ml

Stredne veľké cibule očistíme a nadrobno nakrájame. Papriku vyčistíme, umyjeme a pokrájame na prúžky. V hrnci rozpustíme masť a cibuľu s paprikou 15 minút podusíme. Podľa potreby podlejeme trochou vody.

2. 

bravčové pliecko 1 kg  soľ 2 ČL  korenie gulášové 2 ČL  paprika červená mletá 3 ČL  korenie čierne mleté ½ ČL  voda 2 l

Bravčové mäso umyjeme, pokrájame na kocky a pridáme k cibuľovo-paprikovému základu. Keď mäso obelie - zatiahne sa, pridáme soľ a koreniny. Zamiešame a prilejeme vodu. Varíme 45 minút, občas premiešame.

3. 

zemiaky ½ kg  soľ zeleninová  cesnak  papriková pasta - pikantná

Zemiaky očistíme, umyjeme a pokrájame na kocky. Pridáme ich k takmer uvarenému mäsu a polievku dovaríme - do zmäknutia všetkých ingrediencií (cca 20 minút). Nakoniec polievku dochutíme zeleninovou soľou, očisteným prelisovaným cesnakom a podľa chuti pikantnou paprikovou pastou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť