Všetky recepty > Hlavné jedlá > Mäso > Bravčové mäso

Bravčová pečeň na šťave

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 50 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Odblanenie bravčovej pečene

bravčová pečeň 600 g

Bravčovú pečeň umyjeme, necháme stiecť z vody a preložíme ju na pracovnú doštičku.

Odblanenie bravčovej pečene

2. 

Ostrím nožíkom vypreparujeme začiatok blany - kanálika v pečienke. Prstami kanáliky postupne vyťahujeme.

3. 

Po povyťahovaní všetkých kanálikov nám zostane pečienka z jednej strany akoby rozbitá. Nakrájame ju na plátky. Pokiaľ v pečeni kanáliky necháme, musíme počítať s tým, že tie sa neudusia a zostanú v pečienke tvrdé.

4. Dusenie

masť bravčová 30 g  cibuľa 150 g

Cibuľu očistíme, nadrobno nakrájame a na roztopenej masti ju opražíme do sklovita. Pridáme pečienku, premiešavame kým zbelie.

Dusenie

5. 

horčica plnotučná PL  korenie čierne mleté ½ čl  majoránka ČL  paprika červená mletá ČL

Pridáme horčicu, prisypeme korenie, majoránku, papriku, premiešame

6. 

voda 200 ml

a ihneď podlejeme vodou. Dusíme pod pokrievkou 25 minút.

7. 

voda 200 ml  škrob kukuričný 30 g

Vo vode rozmiešame škrobovú múčku a pokrm zahustíme.

8. 

soľ

Solíme tesne pred podávaním. Inak by pečienka stvrdla.

Dobrú chuť!

Najpopulárnejšie recepty

  viac  

Staň sa našim fanúšikom!
Recept dňa
Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
HalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť