Bravčová pečeň na šťave

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 50 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Odblanenie bravčovej pečene

bravčová pečeň 600 g

Bravčovú pečeň umyjeme, necháme stiecť z vody a preložíme ju na pracovnú doštičku.

Odblanenie bravčovej pečene

2. 

Ostrím nožíkom vypreparujeme začiatok blany - kanálika v pečienke. Prstami kanáliky postupne vyťahujeme.

3. 

Po povyťahovaní všetkých kanálikov nám zostane pečienka z jednej strany akoby rozbitá. Nakrájame ju na plátky. Pokiaľ v pečeni kanáliky necháme, musíme počítať s tým, že tie sa neudusia a zostanú v pečienke tvrdé.

4. Dusenie

masť bravčová 30 g  cibuľa 150 g

Cibuľu očistíme, nadrobno nakrájame a na roztopenej masti ju opražíme do sklovita. Pridáme pečienku, premiešavame kým zbelie.

Dusenie

5. 

horčica plnotučná 1 PL  korenie čierne mleté ½ čl  majoránka 1 ČL  paprika červená mletá 2 ČL

Pridáme horčicu, prisypeme korenie, majoránku, papriku, premiešame

6. 

voda 200 ml

a ihneď podlejeme vodou. Dusíme pod pokrievkou 25 minút.

7. 

voda 200 ml  škrob kukuričný 30 g

Vo vode rozmiešame škrobovú múčku a pokrm zahustíme.

8. 

soľ

Solíme tesne pred podávaním. Inak by pečienka stvrdla.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť