Všetky recepty > Zákusky a koláče > Koláče

Bratislavské rožky z nekysnutého cesta

Krehké obľúbené pečivo bez kysnutia cesta.

 

Počet porcií: 20

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava cesta

margarín 250 g  múka hladká 350 g  vaječný žĺtok ks  smotana kyslá (14-18% tuku) PL  cukor kryštálový PL  soľ ¼ ČL

Všetky suroviny spracujeme na hladké cesto.

Príprava cesta

2. 

Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 1/2cm.

3. 

Z cesta vykrajujeme malé štvorčeky, na každý položíme trochu plnky.

4. 

Zo štvorčekov s plnkou tvarujeme malé rohlíčky.

5. Pečenie

Rohlíčky potrieme roztopeným maslom a potom žĺtkom, aby boli pekné a zlatisté. Pečieme na vymastenom plechu v rozohriatej rúre 10 minút.

Pečenie

6. Príprava plnky

orechy vlašské mleté 100 g  mak mletý 100 g  cukor kryštálový 70 g  voda 0.005 l

Do hrnčeka dáme vodu s cukrom, privedieme k varu a pridáme mleté orechy, alebo mak a jednu lyžicu lekváru. Môžme plniť aj tvarohovou plnkou s hrozienkami.

Príprava plnky

7. 

Rohlíčky pocukrujeme a môžeme podávať.

Dobrú chuť!

Najpopulárnejšie recepty

  viac  

Staň sa našim fanúšikom!
Recept dňa
Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničku
Recepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť