RECEPTY

Bratislavské rožky z nekysnutého cesta

Bratislavské rožky z nekysnutého cesta

Krehké obľúbené pečivo bez kysnutia cesta.

recept,fotorecept,orechy vlašské mleté,mak mletý,Koláče

Koláče

Kuchtil

Počet porcií

20

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

Kategórie

Koláče  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový2polievkové lyžice
cukor kryštálový70gramov
mak mletý100gramov
múka hladká350gramov
orechy vlašské mleté100gramov
smotana kyslá (14-18% tuku)1polievková lyžica
soľ¼čajovej lyžičky
tuk stužený - margarín250gramov
vaječný žĺtok2kusy
voda0.005litra

 

Recept

1. Príprava cesta

tuk stužený - margarín 250 gramov  múka hladká 350 gramov  vaječný žĺtok 2 kusy  smotana kyslá (14-18% tuku) 1 polievková lyžica  cukor kryštálový 2 polievkové lyžice  soľ ¼ čajovej lyžičky

Všetky suroviny spracujeme na hladké cesto.

2. 

Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 1/2cm.

3. 

Z cesta vykrajujeme malé štvorčeky, na každý položíme trochu plnky.

4. 

Zo štvorčekov s plnkou tvarujeme malé rohlíčky.

5. Pečenie

Rohlíčky potrieme roztopeným maslom a potom žĺtkom, aby boli pekné a zlatisté. Pečieme na vymastenom plechu v rozohriatej rúre 10 minút.

6. Príprava plnky

orechy vlašské mleté 100 gramov  mak mletý 100 gramov  cukor kryštálový 70 gramov  voda 0.005 litra

Do hrnčeka dáme vodu s cukrom, privedieme k varu a pridáme mleté orechy, alebo mak a jednu lyžicu lekváru.Môžme plniť aj tvarohovou plnkou s hrozienkami.

7. 

Rohlíčky pocukrujeme a môžeme podávať.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies