Všetky recepty > Zákusky a koláče > Koláče

Bratislavské rožky z nekysnutého cesta

Krehké obľúbené pečivo bez kysnutia cesta.

 

Počet porcií: 20

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava cesta

tuk stužený - margarín 250 g  múka hladká 350 g  vaječný žĺtok 2 ks  smotana kyslá (14-18% tuku) 1 PL  cukor kryštálový 2 PL  soľ ¼ ČL

Všetky suroviny spracujeme na hladké cesto.

Príprava cesta

2. 

Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 1/2cm.

3. 

Z cesta vykrajujeme malé štvorčeky, na každý položíme trochu plnky.

4. 

Zo štvorčekov s plnkou tvarujeme malé rohlíčky.

5. Pečenie

Rohlíčky potrieme roztopeným maslom a potom žĺtkom, aby boli pekné a zlatisté. Pečieme na vymastenom plechu v rozohriatej rúre 10 minút.

Pečenie

6. Príprava plnky

orechy vlašské mleté 100 g  mak mletý 100 g  cukor kryštálový 70 g  voda 0.005 l

Do hrnčeka dáme vodu s cukrom, privedieme k varu a pridáme mleté orechy, alebo mak a jednu lyžicu lekváru.Môžme plniť aj tvarohovou plnkou s hrozienkami.

Príprava plnky

7. 

Rohlíčky pocukrujeme a môžeme podávať.

Dobrú chuť!

Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť