Všetky recepty > Polievky > Mäsové polievky

Boršč

Vynikajúci recept na hustú mäsovo-zeleninovú polievku z ruskej, ukrajinskej, bulharskej... kuchyne. Hoci sa príprava zdá v troch hrncoch komplikovaná, je v skutočnosti jednoduchá. Stačí dodržať postupnosť krokov uvedených v recepte a bude skutočne mňam:)

 

Počet porcií: 10

Čas prípravy: 2 h.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 1.hrniec : Príprava mäsa

hovädzie mäso 500 g  bravčové mäso 500 g  voda 2 l  soľ 1.5 ČL  bobkový list 4 ks  korenie klinčeky celé 2 ks  korenie nové - pimentovník pravý 6 ks  špiková kosť  2 ks

Mäso umyjeme a pokrájame na hrubšie plátky. Vložíme do studenej vody, pridáme soľ, bobkový list, korenie a klinčeky. Pomaly uvedieme do varu a varíme asi 1 hodinu. Bravčové mäso vyberieme a hovädzie ďalej varíme do mäkka. Pre silnejší vývar je dobré variť s mäsom aj špikové kosti.

1.hrniec : Príprava mäsa

2. 2.hrniec : Príprava cvikle

cvikla - červená repa 400 g  cesnak 2 strúčiky  maslo 50 g

Cviklu ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Ošúpeme cesnak a pokrájame na plátky. Rozpustíme maslo a opečieme na ňom cesnak.

2.hrniec : Príprava cvikle

3. 

soľ ½ ČL  cukor kryštálový 1 PL

Pridáme cviklu, soľ a cukor.

4. 

voda 200 ml

Prilejeme vodu a udusíme do mäkka za asi hodinu.

5. 3. hrniec : Príprava zeleniny

slanina údená 100 g  masť bravčová 20 g  cibuľa 200 g

Slaninu pokrájame na prúžky a osmažíme vo veľkom hrnci s trochou masti. Cibuľu ošúpeme, nadrobno pokrájame a osmažíme na slanine.

3. hrniec : Príprava zeleniny

6. 

zeler 150 g  petržlen 150 g  mrkva 300 g

Zeleninu ošúpeme, umyjeme a postrúhame na rezančeky.

7. 

soľ ½ ČL

Zeleninu pridáme k cibuli, osolíme, premiešame a krátko osmažíme.

8. 

kapusta biela 600 g

Kapustu na tenko nakrájame. Pridáme k zelenine...

9. 

zemiaky 400 g

...spolu s očistenými, umytými a na malé kocky nakrájanými zemiakmi.

10. 

Zalejeme uvareným, precedeným vývarom.

11. 

korenie čierne mleté ½ ČL  rasca mletá ½ ČL

Prisypeme korenie, rascu, premiešame a pol hodinu varíme.

12. Borš poskladáme :)

Hovädzie mäso rozoberieme na rezančeky.

Borš poskladáme :)

13. 

Bravčové mäso pokrájame na malé kocky.

14. 

Mäsá vmiešame do polievky.

15. 

paradajkový pretlak 250 g

Pridáme pretlak,...

16. 

ocot 1 PL  cesnak 2 strúčiky  soľ

...pripravenú cviklu, ocot, očistený a prelisovaný cesnak. Premiešame a prevaríme. Podľa potreby dochutíme soľou. Podávame s kyslou smotanou.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť