Všetky recepty > Hlavné jedlá > Mäso > Bravčové mäso

Bôčikové karbonátky

Chutné nadýchané fašírky. Podávame s varenými zemiakmi.

 

Počet porcií: 10

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

bravčový bôčik 800 g

Prerastený bôčik umyjeme, pokrájame a pomelieme na mäsovom mlynčeku.

2. 

cibuľa 200 g

Cibuľu ošúpeme, pokrájame a tiež pomelieme.

3. 

múka hladká 40 g  strúhanka 40 g  vajce slepačie 1 ks  cesnak 6 strúčikov  soľ 1 ČL  korenie čierne mleté ½ ČL

Mäso zmiešame s cibuľou, pridáme múku, strúhanku, vajce, pretlačený cesnak, soľ a korenie. Premiešame.

4. 

Z mäsovej zmesi tvarujeme okrúhle vyššie placky.

5. 

Tie môžeme upiecť v Actifry 2v1 fritéze na jej panvici, na programe 2v1 Ryba. Z jednej strany pečieme 8 minút, z druhej 6 minút. V tomto prístroji upečieme karbonátky bez pridania tuku. Tak isto ich môžeme bez tuku pripraviť v rúre, kde ich pečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie po dobu 30 minút pri teplote 200°C.

6. 

Placky sa pri pečení zväčšia a ľahko nadýchnu.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyne
Recepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné receptyHalloween
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť