svetvomne.sk

Bôčikové karbonátky

Chutné nadýchané fašírky. Podávame s varenými zemiakmi.

 

Počet porcií: 10

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

bravčový bôčik 800 g

Prerastený bôčik umyjeme, pokrájame a pomelieme na mäsovom mlynčeku.

2. 

cibuľa 200 g

Cibuľu ošúpeme, pokrájame a tiež pomelieme.

3. 

múka hladká 40 g  strúhanka 40 g  vajce slepačie 1 ks  cesnak 6 strúčikov  soľ 1 ČL  korenie čierne mleté ½ ČL

Mäso zmiešame s cibuľou, pridáme múku, strúhanku, vajce, pretlačený cesnak, soľ a korenie. Premiešame.

4. 

Z mäsovej zmesi tvarujeme okrúhle vyššie placky.

5. 

Tie môžeme upiecť v Actifry 2v1 fritéze na jej panvici, na programe 2v1 Ryba. Z jednej strany pečieme 8 minút, z druhej 6 minút. V tomto prístroji upečieme karbonátky bez pridania tuku. Tak isto ich môžeme bez tuku pripraviť v rúre, kde ich pečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie po dobu 30 minút pri teplote 200°C.

6. 

Placky sa pri pečení zväčšia a ľahko nadýchnu.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť