Bôbová polievka so slaninou

Sýta polievka z málo známej zdravej strukoviny. V minulosti sa táto strukovina často vyskytovala v jedálničkoch našich predkov. Dnes má mnoho odrôd a s obľubou ju varia v nemecky hovoriacich krajinách, kde ju nazývajú "Dicke bohnen" - "Silná fazuľa".

 

Počet porcií: 8

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

bôb sušený 350 g  voda 1 l

Sušený bôb preberieme a na 12 hodín (cez noc) namočíme do studenej vody.

2. 

voda 1 l  soľ 1 ČL  bobkový list 3 ks

Na druhý deň vodu v ktorej sa bôb močil vylejeme, bôb premyjeme a zalejeme čerstvou vodou. Pridáme soľ, bobkový list a bôb uvaríme do mäkka (45 minút).

3. 

slanina údená 60 g  cibuľa 100 g  cestoviny - Rezance krátke 150 g  voda  soľ

Počas varenia bôbu si na panvici osmažíme natenko nakrájanú slaninu s nadrobno nakrájanou cibuľou. V druhom hrnci uvaríme v osolenej vode cestoviny.

4. 

paradajky sterilizované 300 g

Paradajky z konzervy pokrájame na malé kúsky a spolu s pretlakom v ktorom boli sterilizované ich pridáme ku slanine s cibuľou.

5. 

Cestoviny scedíme, pridáme ich k bôbu spolu s paradajkovo-slaninkovým obsahom panvice.

6. 

vývar zeleninový 1 l

Prilejeme zeleninový vývar z bujónu bez ochucovadiel (2 kocky bujónu Natur zeleninový na 1 liter vody) a polievku privedieme do varu.

7. 

múka hladká 1 PL  smotana sladká na varenie 200 ml

Nakoniec vmiešame múku rozmiešanú v smotane, prevaríme.

8. 

šunka schwarzwaldská 200 g

Na tenko nakrájanú údenú slaninu (šunku) opečieme do chrumkava (na jednu porciu použijeme 3 plátky).

9. 

Slaninku pokrájame...

10. 

...a podávame ju na povrchu tejto polievky.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť